MENIU

Marcel Ciolacu: „La anul vom depăși Austria la PIB”

Marcel Ciolacu crede în succesul economic al României/ Foto: Inquam Photos

Premierul Marcel Ciolacu anunță că, în cinci ani, România se va situa între primele 10 PIB-uri din Uniunea Europeană. Șeful Executivului plusează și este convins că, la anul, țara noastră va depăși Austria la Produsul Intern Brut.

”În acest moment, în lume totul este despre economie. Intrarea în OCDE va conta imens, intrarea în Schengen contează imens pentru noi, pentru români, plus că e o nedreptate, dar explozia, în PIB-ul României... noi vom depăşi Austria. Anul viitor, noi vom depăși. Ca putere de cumpărare, în acest moment, ne apropiem foarte mult de Polonia. Noi vom fi, România, în viitorii cinci ani, vom fi în primele zece PIB-uri ale Europei”, a declarat, luni seară, într-un interviu la un post TV, Marcel Ciolacu.

 

El spune că România trebuie să aibă relaţii mai strânse cu ţările din Balcanii de vest, dar şi că este nevoie de o relaţie mai strânsă cu Turcia.

Premierul adaugă că, ”în acest moment, nimeni nu-şi mai permite să vorbească de sus cu România, dar acest respect ţi-l câştigi fiind serios, implicându-te, implicându-te şi pentru tine, dar şi pentru regiune”.

Mai multe articole despre:
pib romania romania pib austria