MENIU

Ajutor umanitar pentru victimele conflictului din Orientul Mijlociu. Copii din Fâşia Gaza, trataţi în spitale din România

Copii din Gaza, tratați în spitalele românești. Foto/Guvern

Opt copii din Fâşia Gaza, împreună cu familiile lor, au ajuns în România, şi vor fi trataţi în unităţi medicale de specialitate.

Familiile lor vor fi plasate în grija Direcţiei de Asistenţă Socială a municipiului Bucureşti.

"Copiii şi populaţia civilă din zona de conflict au nevoie de solidaritate şi empatie pentru a depăşi dramele provocate de război. Încă din primele zile ale conflictului, România a oferit sprijin populaţiei civile, iar astăzi primii copii din Fâşia Gaza care vor primi îngrijiri medicale în spitalele din România au ajuns la Bucureşti. Eforturile noastre de sprijin sunt dublate de demersuri diplomatice pentru restabilirea securităţii, încheierea unui acord de încetare a focului şi eliberarea tuturor ostaticilor", se arată în comunicatul guvernului. 

Copii şi familiile lor au ajuns în România cu o aeronavă a Ministerului Apărării Naţionale, precizează sursa citată.

România acordă acest sprijin în baza solicitării de asistenţă internaţională formulată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, prin Mecanismul European de Protecţie Civilă, se mai arată în comunicatul Guvernului. 

Mai multe articole despre:
copii gaza tratati spitale romania