MENIU

Deși a ucis cu mașina un om, o femeie reușește să evite închisoarea. Ce pedeapsă a primit șoferița

O femeie de 96 de ani, din Marea Britanie, a fost condamnată pentru uciderea unei persoane când se afla la volanul mașinii sale. Chiar și așa, sunt șanse ca nonagenara să scape de pușcărie.

June Mills a declarat în fața instanței că s-a „panicat” și a urcat pe bordură cu mașina ei, lovind două persoane de pe trotuar și uno altă mașină parcată, înainte de a se opri, notează The Mirror.

Femeia în vârstă, care este prea fragilă pentru a merge mai mult de câțiva pași, a recunoscut în fața instanței că abilitățile ei de șofer o făceau un pericol când a lovit-o pe Brenda Joyce, care a murit după ce a suferit un traumatism cranian grav.

Victima bătrânei, Brenda Joyce, în vârstă de 76 de ani, a fost declarată moartă la fața locului de către medici, iar o altă femeie, în vârstă de 80 de ani, a suferit răni minore în urma accidentului din Formby, Merseyside, din 2 august 2023. June Mills a ajuns în fața judecătorilor și a primit o pedeapsă de 18 luni cu suspendare.

Judecătorul Simon Medland i-a spus inculpatei în vârstă că, din cauza vârstei și a problemelor sale de sănătate, „nu ar fi în folosul nimănui... și nu ar fi un rezultat corect” să o trimită la închisoare. De asemenea, i-a ordonat să plătească o amendă de 1.500 de lire sterline și cheltuieli de judecată de 500 de lire sterline, descriind cazul ca fiind „absolut tragic”.

Va scăpa de închisoare

Avocatul femeii de 96 de ani, Tom Gent, a susținut că aceasta avea o bună reputație anterior accidentului dramatic și că nu ar fi aptă să să facă muncă în folosul comunității. El a adăugat că mobilitatea sa s-a înrăutățit de la coliziune și nu a negat că că aceasta conducea „mult sub standarde” atunci când a avut loc accidentul. El a spus: „Pedala de accelerație i-a căzut sub picior, a intrat în panică și nu a reușit să reacționeze”.

„Este devastată de faptul că a cauzat moartea cuiva... acum este reticentă în a-și părăsi casa și îi este foarte rușine că apare în fața unei instanțe penale. Există remușcări reale și semnificative”, a mai adăugat avocatul.

Mai multe articole despre:
femei 96 ani anglia pieton ucis