Când au dreptul magazinele să te dea afară. Felul în care te comporți când faci cumpărături poate fi luat în vizor de agenții de securitate
Atunci când alegi să faci cumpărături în marile magazine, este important să ții cont de regulile acestora. Dacă însă nu respecti regulile, magazinul poate lua măsuri pentru a asigura respectarea lor. Acestea pot include expulzarea din magazin cu forța, aplicarea unei amenzi sau o vizită la politție, în cazuri extreme.
Atenția și respectul față de regulile magazinului sunt esențiale pentru a evita conflictele și incidentele neplăcute. În plus, magazinele și supermarketurile au o responsabilitate importantă în ceea ce privește siguranța și bunăstarea clienților și angajaților. Ei trebuie să asigure condiții de lucru și cumpărare confortabile și să rezolve orice incidente care pot apărea, în scopul de a menține un mediu cât mai sigur și plăcut pentru toți.
Furtul sau încercarea de a fura bunuri
Furtul sau încercarea de a sustrage bunuri dintr-un supermarket sau dintr-un magazin cu discount reprezintă o încălcare gravă a regulilor magazinului și poate să se lase cu dosar penal – inclusiv interzicerea accesului în magazin și o sesizare a autorităților competente, explică anwalt.org. Sancțiunile posibile pentru furt din magazine variază în funcție de diverși factori.
Hărțuirea
Hărțuirea de orice fel, fie ea verbală, fizică sau de altă natură, nu este tolerată în supermarketuri. Acest lucru include și lovirea sau hărțuirea nedorită a altor clienți. Conform regulilor interne, personalul este obligat să intervină imediat în caz de hărțuire și, dacă este necesar, să expulzeze clientul hărțuitor din magazin și să îi interzică accesul în viitor în incintă.
Deteriorarea deliberată a bunurilor sau a echipamentelor în supermarket
Aceasta nu este doar o infracțiune împotriva regulilor magazinului, ci poate duce, de asemenea, la pierderi financiare pentru companie. Produsele deteriorate trebuie adesea eliminate, ceea ce duce la costuri suplimentare, potrivit centrului de consiliere a consumatorilor.
În supermarketuri, clienții sunt responsabili pentru produsele deteriorate sau distruse, dar răspunderea lor este limitată la prețul de achiziție al bunurilor afectate. Centrul de consiliere a consumatorilor adaugă: „În cazul daunelor provocate de copii, părinții sunt răspunzători doar dacă și-au încălcat obligația de supraveghere”. De regulă, însă, astfel de situații sunt destul de greu de dovedit.
Este important de reținut faptul că clienții care deteriorează sau distrug în mod deliberat produsele vor fi excluși din magazin și pot fi, de asemenea, trași la răspundere pentru orice daune cauzate.
Bătăușii și scandalagiii
Comportamentul inadecvat care poate duce la îndepărtarea din supermarket include ignorarea semnelor de avertizare. Dar și intrarea în zone care sunt închise clienților și orice comportament care hărțuiește sau deranjează alți clienți. Aceasta include, de asemenea, zgomotul, huliganismul sau ignorarea instrucțiunilor personalului, scrie echo24.de.