MENIU

Putin critică scutul antirachetă de la Deveselu: "Creează o ameninţare pentru armata rusă"

Preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, a declarat într-un interviu acordat cotidianului francez „Le Figaro“ că scutul antirachetă amplasat în România şi Polonia „creează în mod inevitabil o ameninţare“ pentru armata rusă, afirmând, totodată, că se inventează „ameninţări imaginare provenite din Rusia“.

„Încetaţi să inventaţi ameninţări imaginare provenind din Rusia. Le-aţi inventat singuri“, a afirmat liderul de la Kremlin în acest interviu, acordat cu ocazia vizitei sale în Franţa, în cadrul căreia s-a întâlnit cu preşedintele Emmanuel Macron, notează „Les Echos“, informează Adevărul.ro.

Totodată, Vladimir Putin a criticat din nou extinderea Alianţei Nord-Atlantice spre est, amintind că, atunci când URSS s-a destrămat, politicienii occidentali au dat asigurări că acest lucru nu se va întâmpla.

De altfel, potrivit preşedintelui rus, dacă nu ar fi avut loc această extindere, „nu ar fi existat astăzi scutul american antirachetă în Europa, în Polonia, în România. Acesta creează în mod inevitabil o ameninţare pentru forţele noastre si rupe echilibrul geostrategic, ceea ce este extrem de periculos pentru securitatea internaţională“.

Mai multe articole despre:
scut antirachetă Vladimir Putin Deveselu