MENIU

Pentagonul porneşte ofensiva mediatică

Pentagonul îşi consolidează capacitatea de a contracara războiul de propagandă al inamicului. Ministerul Apărării a înfiinţat un departament special, pentru ca Statele Unite să-şi promoveze mai bine mesajele pe canale media 24 de ore din 24 şi mai ales prin internet. Decizia a fost luată după ce mulţi specialiştii de la Casa Albă au averitizat că inamicii Statelor Unite îşi promovează mult mai eficient şi mai rapid mesajele.

Noua unitate a Pentagonului va folosi canalele media pentru a prezenta propria variantă despre evenimentele din zonele de conflict. Purtătorul de cuvânt al departamentului american al Apărării a precizat că prin noua unitate speră să reacţioneze mai repede la ştirile de ultimă oră şi să le contracareze, dacă le consideră deformate. De altfel, şeful Pentagonului a avertizat că Statele Unite sunt pe cale să piardă războiul de propagandă cu inamicul.

Unitatea de ofensivă mediatică a departamentului american al apărării va monitoriza unele mass-media, precum publicaţiile pe internet, şi va angaja politicieni de vârf sau lobişti pentru a fi intervievaţi pe posturile tv şi radio. Administraţia preşedintelui George W. Bush nu crede că adevărata imagine a ceea ce se întâmplă în Irak a ajuns la ochii publicului. Casa Albă este îngrijorată de faptul că rebelii din Irak şi alţii ca ei folosesc internetul pentru a-şi publica mesajele şi a crea impresia că sunt mai puternici decât Statele Unite. Noua divizie a fost înfiinţată cu numai câteva zile înaintea alegerile legislative din 7 noiembrie.
Mai multe articole despre:
Pentagon