MENIU

Țara unde pompierii au pierdut lupta cu flăcările. Situri arheologice afectate de furia focului

Peru, țara unde pompierii au pierdut lupta cu flăcările. Foto: Profimedia

Incendii scăpate de sub control în Peru. Mai multe culturi și situri arheologice au fost afectate în urma unor incendii grave de vegetație. 

Pompierii încep să piardă bătălia cu flăcările iar președintele țării a declarat stare de urgență pentru 60 de zile în mai multe zone. Autoritățile au alocat resurse suplimentare pentru a opri extinderea incendiilor.

„Suntem obosiţi”, a declarat un pompier voluntar din pădurile din nordul regiunii Amazonas, care a refuzat să îşi dezvăluie numele. „Stingem focul, se reaprinde. Îl stingem, focul izbucneşte din nou”, a adăugat el, transmite Agerpres.

Pompierii din zonă s-au retras joi din calea flăcărilor.

Prognoza meteo, 21 septembrie. Frigul ia o pauză. Soarele va încălzi majoritatea regiunilor țării. Care vor fi temperaturile maxime

„Sunt scăpate de sub control. Avem nevoie de ajutor”, a declarat Arturo Morales, un alt pompier voluntar.

Preşedintele ţării, Dina Boluarte, a declarat miercuri stare de urgenţă pentru 60 de zile în regiunile San Martin, Amazonas şi Ucayali, alocând resurse suplimentare pentru a opri extinderea incendiilor.

Potrivit Guvernului din Peru, incendiile forestiere sunt frecvente în această ţară în perioada august-noiembrie, fiind provocate fie de fermieri, fie de cei care doresc să preia ilegal terenuri sălbatice.

Aproximativ 240 de incendii au izbucnit în acest sezon în 22 din cele 25 de regiuni ale țării. 

Comuna unde morții trebuie să plătească taxe. Primar: „Figurează ca autorul de drept”

Mai multe articole despre:
incendii peru pompieri foc