MENIU

Incidente grave în Grecia! Zeci de răniți în urma unor confruntări între refugiați

Confruntările dintre refugiați de mai multe naționalități, într-o tabără din insula Samos (estul Mării Egee), s-au soldat joi seară cu cel puțin 15 migranți răniți, alte zeci de persoane fiind reținute de poliție, relatează mass-media locală, preluată de agenția EFE.

Conform forțelor de ordine, incidentele au izbucnit în jurul orei locale 21:30, când circa 150 de migranți marocani, pakistanezi și afgani s-au luat la bătaie și au provocat chiar un incendiu în interiorul taberei. Presa locală a scris că unii dintre migranți s-au înarmat cu bare metalice și cuțite, iar alții au aruncat cu pietre împotriva pompierilor și ziariștilor, dar nu s-au înregistrat răniți în rândul acestora din urmă, scrie Agerpres.

Incidente similare s-au petrecut în noaptea de miercuri spre joi și în tabăra Moria, în insula Lesbos, unde o confruntare între refugiați pakistanezi și afgani a lăsat în urmă alți 15 răniți, dintre care 3 sunt în stare gravă.

Tensiunea crescândă din taberele de refugiați amenajate pe insulele grecești din Marea Egee, provocată în mare măsură de timpul îndelungat al examinării cererilor de azil, provoacă aproape zilnic incidente între migranții de diferite naționalități care doresc să ajungă în vestul Europei. Ei se văd acum blocați în aceste insule după ce Uniunea Europeană și Turcia au încheiat un acord pentru stăvilirea fluxului migrator, ce prevede returnarea către Turcia a migranților care nu primesc azil.

Mai multe articole despre:
Grecia migranţi