MENIU

Incendiu într-o tabără de refugiați din Bangladesh: cel puțin 7 morți

Incendiu Bangladesh - imagine de arhivă

Cel puţin şapte persoane au murit şi câteva zeci au fost rănite, într-un incendiu uriaş ce a devastat una dintre taberele de refugiaţi rohingya din Cox's Bazar, în sudul Bangladeshului, a anunţat, marţi, un responsabil oficial al pompierilor.

Pompierii au stins flăcările în timpul nopţii şi au găsit corpurile carbonizate a trei bărbaţi, două femei şi doi copii printre resturi, a declarat Mohammad Abdullah, şeful departamentului Pompieri şi Apărare Civilă.

El a spus că răniţii primesc tratament în diverse facilităţi de sănătate administrate de agenţiile de ajutor şi că guvernul evaluează pagubele, scrie agerpres.ro.

Cauza incendiului nu a putut fi încă determinată, a spus Abdullah.

Incendiul a izbucnit luni după-amiază, într-una dintre tabere, şi s-a răspândit la patru alăturate, lăsând mii de musulmani rohingya fără adăpost, potrivit lui Mohammad Shamsud Douza, şeful adjunct al Comisiei guvernamentale de ajutorare şi repatriere pentru refugiaţi.

El a estimat că au fost distruse mai mult de 9.500 de colibe.

Peste 1 milion de musulmani rohingya trăiesc în 34 de tabere mizere construite pe mai mult de 3.000 de hectare de teren deluros în Cox's Bazar, după ce au fugit de persecuţii din Myanmar cu majoritate budistă.

Mai multe articole despre:
incendiu bangladesh incendiu tabara refugiati