MENIU

CUTREMURUL DIN MAREA EGEE: Aproximativ 270 de persoane, RĂNITE în Turcia

CUTREMURUL DIN MAREA EGEE: Aproximativ 150 de persoane, RĂNITE în Turcia

Cel puţin 266 de persoane au fost rănite în zone situate pe litoralul Turciei după cutremurul de 6,4 grade produs în Marea Egee, în nord-estul Greciei, anunţă autorităţile turce, citate de AFP.

Conform Departamentului turc pentru Situaţii de Urgenţă, numărul răniţilor este de cel puţin 266 de persoane.

"Seismul a provocat daune la unele clădiri, dar nu există probleme structurale", a declarat Murat Nurlu, reprezentantul instituţiei.

Ahmet Cinar, guvernatorul oraşului turc Canakkale, a declarat că sute persoane au fost rănite, majoritatea din cauza mişcării de panică declanşate după seismul din Egee.

Pe Insula Gökçeada, aproximativ 30 de persoane au fost spitalizate în urma cutremurului de sâmbătă dimineaţă.
Alte 12 persoane au fost rănite în regiunea turcă Tekirdag, situată la frontiera cu Grecia.

Daune materiale semnificative au fost semnalate în Canakkale, Gökçeada şi Yenice.

Cutremurul de 6,4 grade produs sâmbătă dimineaţă în Marea Egee nu s-a soldat cu victime şi nici cu daune materiale semnificative în Grecia, conform informaţiilor preliminare anunţate de autorităţile elene. O turistă britanică a fost rănită uşor după căderea unei părţi a plafonului pe aeroportul din Limnos.

Un cutremur de 6,4 grade a avut loc sâmbătă la ora 12.25 (12.25, ora României) în Marea Egee, în apropierea insulelor Limnos şi Samotraki, la circa 70 de kilometri sud de oraşul Alexandroupolis. Potrivit USGS, cutremurul a avut loc la adâncimea de 10 kilometri, iar epicentrul a fost la 18 kilometri sud de Kamariotissa (Grecia), la 78 de kilometri est-sud-est de Potos (Thassos, Grecia), la 83 de kilometri nord-vest de Canakkale (Turcia) şi la 300 de kilometri nord-est de Atena (Grecia).

Cutremurul s-a simţit puternic în nord-estul Greciei, dar şi în nord-vestul Turciei. Numeroase persoane au intrat în panică la Izmir, în Turcia, precum şi în Sofia, capitala Bulgariei.

Mai multe articole despre:
cutremur Turcia răniţi seism Marea Egee