MENIU

Cutremur de 6,3 grade în Turcia. Bilanț: un mort, cel puțin 10 răniți

<p>Cutremur &icirc;n Vrancea, &icirc;n urmă cu puţin timp</p>

Un cutremur foarte puternic s-a produs, luni, în vestul Turciei. Magnitudinea a fost de 6,3, iar adâncimea la care s-a produs a fost de șapte kilometri. Mişcarea tectonică s-a produs la 80 de kilometri de Izmir, un oraş cu peste două milioane de locuitori.

UPDATE. Seismul a început la ora locală 15:28, fiind urmat de două replici în decurs de câteva minute. Mai multe clădiri au fost grav avariate. O femeie din localitatea greacă Vrisa și-a pierdut viața, după ce a fost prinsă în ruinele casei sale și și-a fracturat coloana, iar ale 10 persoane au fost raportate ca fiind rănite, conform BBC.

UPDATE. Pe coasta vestică a Turciei și în insula grecească Lesbos seismul s-a simțit cel mai tare.

Epicentrul cutremurului a fost localizat la aproximativ 84 km nord-vest de Izmir, a declarat Centrul seismologic european-mediteranean (EMSC) pe site-ul său.

Nu s-a raportat momentan dacă acest seism a cauzat daune majore în Turcia sau Grecia. Cutremurele sunt comune în ambele țări, informează The Independent.

UPDATE. Martorii au afirmat că seismul s-a simţit foarte puternic. "Toată lumea a fugit afară", a spus unul dintre aceştia.

De asemenea, mulţi spun că aceasta este cel mai mare cutremur pe care l-au simţit vreodată în Turcia.

UPDATE. Cutremurul s-a simţit şi în Atena

UPDATE. Alte trei replici, cea mai mare având 3,6 grade.

Cutremurul a avut loc în jurul orei 15:30. Seismul s-a fost urmat de mai multe replici, două dintre ele având 4,9 grade. 

Seismul s-a simţit şi în Grecia. 

Prima replică a venit la doar 3 minute şi a avut 4,9 grade. După alte 6 minute a mai venit o replică de 4 grade, iar după alte 10 minute, alt seism de 4,9 grade. Au mai urmat încă două replici, de 3,3 grade şi de 4,5 grade.

Mai multe articole despre:
cutremur Turcia Grecia cutremur azi cutremur acum