MENIU

Ionuț Stroe: Partenerii se vor convinge că ideea de a organiza alegeri ca să favorizezi pe cineva e greșită

Ionuț Stroe: Partenerii se vor convinge că ideea de a organiza alegeri ca să favorizezi pe cineva e greșită

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL, a subliniat importanța organizării alegerilor prezidențiale la termenul stabilit, în noiembrie. Stroe a argumentat că această perioadă este esențială pentru a permite desfășurarea dezbaterilor electorale necesare, oferindu-le astfel românilor oportunitatea de a vota în cunoștință de cauză.

Stroe a transmis un mesaj clar colegilor din coaliția de guvernare, PSD, afirmând că mutarea datei alegerilor în funcție de interesele electorale ale unui partid sau altul nu este o practică corectă.

„Nu știu dacă ar trebui să ne simțim dați la o parte de la consultări pentru că, până la urmă, comunicarea în cadrul coaliției are un caracter permanent. Azi e vorba de anumite dezbateri cerute de premier despre a avea alegeri, din punctul nostru de vedere, cât se poate de normal, nepartizan, echitabil pentru toată lumea. Ăsta e rolul unui Guvern, de a organiza alegerile în cel mai corect și transparent mod.

E absolut normal, credem noi, să putem modifica ideea inițială de la care s-a pornit, anume de a avea alegeri în septembrie, pentru că practic mutarea lor în noiembrie ar fi un mare avantaj pentru electorat și pentru dreptul pe care-l au de a avea o dezbatere cât mai amplă, consistentă. Practic, e o extindere a anumitor drepturi și interese electorale pe care românii le au. E un câștig mai mare și pentru societate”, a declarat Ionuț Stroe.

„Presupun că și partenerii se vor convinge că ideea de a organiza alegeri ca să favorizezi pe cineva e greșită, adică puterea pe care o ai ca Guvern nu trebuie utilizată în acest fel, ci pentru a avea niște alegeri echitabile pentru toată lumea, la termen, fără urmă de partizanat politic”, a mai afirmat purtătorul de cuvânt al PNL, la un post TV.

SURSE PNL: Nu va exista candidat unic la prezidențiale. Strategii și negocieri pentru TURUL 2

Mai multe articole despre:
ionut stroe alegeri prezidentiale