MENIU

Circulația trenurilor oprită temporar în Mureș din cauza unui incident feroviar

Luni seară, circulația feroviară între Lunca Bradului și Răstolița a fost temporar suspendată din cauza unui nou incident pe calea ferată, anunță Compania Națională de Căi Ferate CFR SA. Doi copaci au căzut pe linia de contact, ceea ce a impus oprirea traficului pentru intervenții de urgență.

Intervenția CFR pentru îndepărtarea copacilor

Conform comunicatului transmis de CFR, circulația feroviară a fost întreruptă pe linia simplă dintre Lunca Bradului și Răstolița, unde personalul SRCF Brașov a intervenit cu o drezină pantograf pentru îndepărtarea copacilor căzuți pe linia de contact. Intervenția a avut loc în apropierea stației Lunca Bradului.

Trenuri afectate de incident

Pentru a permite accesul drezinei pantograf, două trenuri de călători au fost nevoite să staționeze temporar: IRN 367 (Valea lui Mihai - Brașov) și IR 10738 (Târgu Mureș - Toplița), acestea fiind oprite în stațiile Deda și Răstolița. De asemenea, trenul IR 1941 (Satu Mare - Constanța) a fost oprit și el în stația Răstolița până la finalizarea intervențiilor necesare.

CFR a transmis scuze călătorilor afectați de această situație și a asigurat că personalul feroviar al SRCF Brașov depune toate eforturile pentru a îndepărta copacii căzuți și pentru a elibera gabaritul căii ferate în cel mai scurt timp posibil. Scopul este reluarea traficului feroviar în condiții de siguranță pentru trenurile temporar staționate.

Luni, mai multe incidente au afectat traficul feroviar, determinând oprirea temporară a circulației în diferite zone și provocând întârzieri pentru mai multe trenuri. Aceste probleme au necesitat intervenții rapide și eficiente din partea echipelor feroviare pentru a minimiza disconfortul călătorilor.