MENIU

Culmea nehotărârii: premierul libanez a anunţat că demisionează, purtătorul său de cuvânt a negat

Prim-ministrul libian recunoscut de comunitatea internaţională, Abdallah al-Theni, şi-a anunţat demisia, marţi seară, în timpul unui interviu televizat, după ce moderatorul emisiunii l-a bombardat cu întrebări venite din partea cetăţenilor furioşi care au criticat cabinetul sau pentru ineficientă.

Dar, într-o mişcare tipică pentru o ţară aflată în haos în care informaţii exacte este greu să obţii, iar oficialii se contrazic reciproc, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Hatem Al-Arabi, a precizat pentru Reuters că premierul rămâne în funcţie, adăugând că acesta a vrut doar să spună că va pleca, dacă oamenii îi cer asta.

"Îmi dau demisia oficial şi o voi prezenţa la Camera Reprezentanţilor duminică", este declaraţia făcută de premierul Abdallah al-Theni, la un post privat de televiziune într-un interviu difuzat marţi seară.

Anunţul a fost făcut în aceeaşi zi când o nouă sesiune de discuţii de pace inter-libiene a avut loc la Naţiunile Unite, la Geneva, sub egida emisarului ONU în Libia, Bernardino Leon. Se încearcă ajungerea la un acord pentru un guvern de uniune naţională, care să conducă ţara aflată în haos de mai bine de 4 ani, de la înlăturarea regimului lui Moammar Gaddafi, scrie Ziare.com.


Mai multe articole despre:
0 demisie Abdallah al-Theni premier libia