MENIU

VIDEO Ce REGULI trebuie respectate în corporații pentru a nu te infecta cu noul coronavirus

distantare sociala coronavirus

Cinci reguli respectate cu strictețe ne-ar putea feri de coronavirus și după data de 15 mai, atunci când mulți dintre noi ne vom întoarce la serviciu. La fel au procedat peste 5.000 de angajați ai fabricilor de medicamente care, deși au lucrat non-stop în aceasta perioadă, niciunul nu s-a infectat. Un material realizat de Realitatea PLUS.

 

Este vorba de 5 sfaturi date de cei 5.000 de angajați care timp de 7 săptămâni au lucrat fără întrerupere și au reușit sa stea departe de noul coronavirus.

Prima regulă constă în numirea unui epidemiolog de serviciu. De preferat ar fi un coleg de la resurse umane, spun aceștia, care să aibă și câteva cunoștințe medicale pentru a se ocupa de aplicarea masurilor de prevenție.

Regula numărul doi: Fiecare companie, firmă, instituție trebuie să aibă în mod obligatoriu un aparat de măsurare a temperaturii, iar toți angajații să fie verificați înainte de a începe programul de muncă.

Cea de-a treia regulă se referă la distanțarea socială. Mai importantă ca niciodată. Salariații ar trebui să țină cont atunci când își vor începe activitatea de păstrarea distanței de cel puțin 1 metru și jumătate sau 2 metri de ceilalți colegi. Obligatoriu să folosească măști de protecție și igiena să fie sfântă, să se spele cât mai des pe mâini cu apă și săpun.

Regula numărul 4: Ar fi ideal să existe echipamente de lucru diferite față de cele de stradă, iar spațiile de lucru să fie dezinfectate cel puțin o data pe săptămână.

Și ultima regula ar fi să nu acceptăm testarea în colectivitate.