MENIU

SCRISOARE OFICIALĂ

România cere Rusiei să ne asigure necesarul de gaz

Ministrul Economei din România, Codruţ Şereş a trimis o scrisoare oficială autorităţilor de la Kremlin, ministrul Economiei, în care a precizat că aşteaptă ca livrarea gazelor să se deruleze în condiţiile stabilite prin contractul încheiat în noiembrie. În prezent, importurile de gaze din Federaţia Rusă asigură 40 la sută din necesarul de consum al României.

Sistarea livrării de gaze către Ucraina ar putea afecta România numai dacă autorităţile de la Kiev decid să închidă conductele de tranzit aflate în proprietatea Gazprom, producătorul rus de gaze naturale. Codruţ Şereş, Ministrul Economiei şi Comerţului, le-a comunicat printr-o scrisoare oficială autorităţilor ruse că România aşteaptă să primească în continuare gaze conform contractului încheiat în noiembrie.

Atunci preţul de import pentru trimestrul I din 2006 a fost negociat la 285 de dolari pe mia de metri cubi de gaze naturale. De altfel, Gazexport, divizia de comerţ exterior a Gazprom, l-a asigurat pe Codruţ Şereş că livrarea gazelor va respecta termenele şi condiţiile prevăzute în contract. România îşi asigură 40\% din necesarul anual de gaze naturale prin importuri din Rusia, adică în jur de 3 miliarde şi jumătate de metri cubi de gaz.
Mai multe articole despre:
Rusia gaze