MENIU

Majorarea SPECTACULOASĂ a taxelor pentru mașinile electrice produse în China. Consiliul UE a luat decizia, de când se aplică măsura?

Germania se teme că va începe un război murdar pe piața auto

Statele UE au votat vineri pentru impunerea de taxe vamale de până la 35% pentru mașinile electrice produse în China, scrie AFP. Zece state membre au votat pentru, 12 s-au abținut și cinci au votat împotrivă. Și americanii de la Tesla vor fi nevoiți să plătească o taxă suplimentară pentru mașinile lor.

Franța și Italia au votat „pentru”, iar Germania a fost cel mai puternic oponent, arată AFP. Cele cinci state care au votat contra sunt Germania, Ungaria, Slovacia, Slovenia și Malta. Oficialii germani au spus că această suprataxare nu este necesară, fiindcă există riscul declanșării unui război comercial, iar un astfel de conflict trebuie evitat.

Autoturismele prodseu în CHina au deja taxe vamale de 10%, dar noua propunere votată adaugă taxe între 7,8% și 35,5%. Taxele ar trebui să intre în vigoare pe 31 octombrie și să fie valabile cinci ani, dacă nu se schimbă ceva în urma negocierilor.

Taxele suplimentare ar fi de 7,8% pentru Tesla, 17% pentru BYD, 18,8% pentru Geely și 35,5% pentru SAIC. Alte grupuri auto care au cooperat cu oficialii UE vor plăti taxe de 20,7%.

Comisia a spus că va continua negocierile cu Beijingul, pentru a fi găsite soluții alternative care să fie conforme cu regulile Organizației Mondiale a Comerțului.

Ministrul german al Finanțelor, Christian Linder, a spus vineri că trebuie găsită o soluție negociată cu Beijingul.

 

Mai multe articole despre:
taxe masini electrice china acumpiri tesla