MENIU

Vârstnicii cu pensii mici primesc bani pentru încălzirea casei. Se ia în calcul talonul primit înainte de recalculare

Vârstnicii cu pensii mici primesc bani pentru încălzirea casei

Oamenii care au pensii mai mici de 2.210 de lei vor primi și în această iarnă 700 de lei pentru încălzirea locuinței. Foarte important este că pensionarii cărora veniturile le-au crescut nu vor fi afectați, fiindcă se ia în calcul ultimul talon de pensie emis înainte de recalculare. 

Ajutoarele pentru încălzirea locuinței și suplimentele pentru energie termică, gaze naturale, electricitate, combustibili solizi sau petrolieri vor continua să fie acordate tuturor celor care au beneficiat anterior de acest sprijin.

Sumele majorate ale pensiilor nu vor fi luate în considerare la determinarea drepturilor pentru ajutoarele de încălzire și suplimentele de energie. Pentru a obține aceste drepturi, pensionarii vor trebui să prezinte ultimul talon de pensie, emis înainte de recalcularea pensiei.

Ploile acaparează România. ANM a emis un nou Cod Galben de averse în 13 judeţe, până luni dimineaţa

Măsura va fi aplicată în perioada 1 septembrie 2024 – 15 octombrie 2025.

Cu ajutorul celor 700 de lei pot fi plătite facturi curente, dar și restanțele. Ca să poată obține banii, pensionarii trebuie să prezinte talonul primit înainte de recalculare.

Sprijinul financiar se acordă de două ori, iar de cei 700 de lei pot beneficia și pensionarii cu invaliditate, persoanele cu dizabilități severe sau accentuate, cât și familiile care primesc ajutoare sociale.  

Termenul pentru depunerea candidaturilor pentru Alegerile Prezidențiale s-a încheiat. Lista celor care ne vor cere votul în noiembrie