MENIU

Diana Șoșoacă și-a redepus candidatura la Biroul Electoral Central. Noul dosar va fi analizat astăzi

Diana Șosoacă și-a redepus candidatura la Biroul Electoral Central

Diana Șosoacă și-a redepus candidatura la Biroul Electoral Central. Astazi la ora 18.00, BEC va dezbate candidaturile depuse în ultimele 48 de ore, deci inclusiv noul dosar depus de liderul SOS.

In aceasta seara ne asteptam să vedem o decizie definitiva in ceea ce priveste candidatura Dianei Sosoaca pentru funcția supremă în stat.

Aceasta decizie va veni dupa decizia Curții Constituționale prin care i-a fost invalidat primul dosar in vederea acceptarii candidaturii la alegerile prezidentiale.

CCR a luat aceasta decizie sambata dupa-amiaza in urma unei contestatii facute de Amalia Bellantoni. Scorul a fost 5-2 pentru respingerea candidaturii. Doi judecători au lipsit. Decizia judecatorilor constitutionali este definitivă, ceea ce însamna ca Diana Sosoaca ar putea ramane pe dinafara in cursa pentru Cotroceni.

Practic, judecatorii constitutionali au analizat "atașamentul" Dianei Sosoaca fața de Constitutie.

Contestatia a fost depusa pentru urmatoarele aspecte: semnaturi false, instigare la violenta, agresiune, atitudine discriminatorie, ură de rasa si incălcarea Constituția.

Cum au votat judecătorii CCR în privința candidaturii Dianei Șoșoacă

Majoritatea PSD-istă de la Curtea Constituțională a votat pentru respingerea candidaturii, sustin surse citate de Realitatea PLUS.

Aceleasi surse mai spun ca, pe filiera PNL, Iuliana Scântei și Mihaela Ciochină s-au opus respingerii candidaturii Dianei Sosoaca.

Reamintim ca Diana Sosoaca si-a depus joi candidatura la BEC impreuna cu listele de semnaturi pentru alegerile pentru presedintia Romaniei.  Atunci, ea a facut si o serie de declaratii controversate. 

La momentul depunerii candidaturii, a declarat ca "este cel mai important act dupa 1989, cand reprezentantul suveranistilor, nationalistilor si Romaniei Mari candideaza la presedintia Romaniei".