MENIU

Româncă din Italia, condamnată. A aruncat apă peste pătura electrică a bătrânei pe care o îngrijea

O româncă din Italia a fost condamnată la șase luni de închisoare cu suspendare condiționată pentru moartea bătrânei pe care o îngrijea. Accidentul s-a produs în momentul în care badanta româncă, în loc să deconecteze pătura electrică a pacientei, care se supraîncălzise, a aruncat apă peste ea.

Accidentul s-a produs într-o localitate din provincia Pisa. Badantă româncă de 47 de ani, care îngrijea o bătrână în vârstă de de 92 de ani, s-a speriat în momentul în care pătura electrică a început să scoată fum și, fără să-și dea seama, a aruncat cu apă, potrivit stiridiaspora, care citează presa locală.

Ca urmare, femeie din România a fost condamnată pentru omor prin imprudență, iar sentința a fost de 6 luni de închisoare, cu suspendare condiționată.

Badanta a beneficiat de circumstanțele atenuante că pătura electrică era destul de veche, la fel ca și instalația electrică a casei datează. Mai mult, în locuința respectivă nu exista niciun sistem de salvare a vieții. Pe de altă parte, cea mai gravă greșeală comisă de îngrijitoarea româncă, potrivit opiniei judecătorului, ar fi fost aceea de a nu fi scos pătura din priză înainte de a adormi.