MENIU

Primul oraș din România care ar putea impune purtarea măștii și în spațiile publice

Masca in exterior

Purtarea mastii ar putea sa devina obligatorie chiar si in exterior, in zonele aglomerate, in Iasi. 

Regulile stabilite la centru NU sunt suficiente în unele zone din țară. Din cauza numărului mare de cazuri de COVID noi, primarul Iașiului, de pildă, se gândește să oblige cetățenii să poarte mască și în spațiile deschise. 

"Nu este trendul descendent pe care ni l-am dorit. Se mentine un platou la peste 1000. Din nefericire formele care se prezinta sunt forme medii si grave, daca sunt multi la ati avem si tragedii cu decese. La iasi nu mai avem locuri la ati la boli infectioase nu mai sunt locuri, ne vom ajuta cu compartimentul special amenajat la Spitalul de neurochirurgie", a declarat Carmen Dorobat, managerul spitalului de Boli Infectioase.

Din această cauză, primarul municipiului Iași ia în calcul o serie de măsuri drastice, precum purtarea măștii de protecție permanent, chiar și în spațiile deschise.

"Ma refer in special la piete; am facut studii; am facut anchete epidemiologice pe persoane confirmate covid. Si multe din aceste anchete au dus catre piete, transport public, aglomeratiile de pe terase; masurile vizeaza doar aceste zone de risc", a declarat primarul Mihai Chirica.

Edilul a mai precizat că măsura ar putea fi introdusă timp de două săptămâni. 

Mai multe articole despre: