MENIU

Mesaj intern la Ambulanța București-Ilfov: În zilele următoare, va fi activat un PLAN ROȘU. „E un exercițiu, dar nu putem spune mai multe”

Exercițiul ar urma să testeze capacitatea de intervenție și viteza de reacție în situații de urgență

Angajații Ambulanței București-Ilfov au fost anunțați, prin intermediul unui mesaj intern, că, în zilele următoare, ar putea fi activat un Plan roșu de intervenție, „având în vedere contextul intern și internațional”, potrivit Realitatea Plus. Surse din sistemul de urgență au precizat că este vorba despre un exercițiu ce are loc în perioada 19-21 septembrie, dar spun că nu pot oferi alte detalii.

După ce mulți angajați ai Ambulanței București-Ilfov s-au alertat după primirea mesajului inițial, a urmată o nouă comunicare menită să lămurească situația.

"Bună ziua dragi colegi,

Pentru a nu mai exista semne de întrebare sau suspiciuni, vă clarific că în perioada 19 -21 septembrie se va desfășura în România un exercițiu internațional cu scenarii de “risc în risc”, pentru a putea verifica capacitatea de răspuns a României în situații de urgență.

De aceea vă rog să rămâneți alerți în toată această perioadă existând în fiecare moment riscul de a se declanșa Planul Roșu pentru a verifica și în acest mod capacitatea de răspuns.

Oficiali din sistemul de urgență au confirmat, pentru Realitatea Plus, că este  vorba despre un exercițiu programat la nivel de MAI, care este "făcut cu americanii", pentru a testara capacității de reacție a personalului din serviciile de urgență.