MENIU

Guvernul a hotărât! Câți bani vor primi elevii cu medii de 10 la Evaluarea Națională și la BAC?

Elevii de 10 vor primi bani de la Guvern. Foto/ARhivă

Elevii de nota 10, de la Bacalaureat și Evaluarea Națională, vor fi recompensați financiar, conform unei hotărâri aprobate în ședința de miercuri a Guvernului.

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, a anunțat, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria, după încheierea ședinței de Guvern din 18 septembrie, despre ce sume este vorba.

 

Câți elevi vor beneficia

„Pentru a răsplăti și încuraja performanța școlară, Guvernul a decis ca și în acest an tinerii care au obținut nota 10 la examenele de absolvire ale învățământului gimnazial și liceal să primească un premiu financiar. Astfel, 74 de absolvenți ai clasa ei a VIII-a care au obținut media 10 la Evaluarea Națională în sesiunea 2024 vor primi câte 2.000 lei.

Este legal să dai bani la fondul școlii sau nu? Tot ce trebuie să știe părinții despre legislația școlară 2024-2025

De asemenea, 80 de absolvenți de Bacalaureat care au obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, vor primi câte 5.000 lei”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului.

 

Potrivit precizărilor făcute de către Mihai Constantin, acest proiect implică o finanțare de 548.000 lei, alocată din bugetul Ministerului Educației pe anul în curs. Iar lista beneficiarilor și „modalitatea efectivă de acordare a stimulentelor financiare” vor fi aprobate ulterior, prin ordin al ministrului Educației.

Ciolacu: Este un gest firesc de apreciere a performanței școlare

Premierul Marcel Ciolacu anunțase, la începutul şedinţei de guvern de miercuri, ce măsuri se au în vedere în cazul elevilor cu media 10 la cele două examene de absolvire. „Astăzi venim cu noi măsuri pentru a răsplăti și încuraja performanța școlară. Acordăm, astfel, un stimulent financiar elevilor care au obținut nota 10 la examenele de absolvire a învățământului gimnazial și liceal, în acest an.

Absolvenții clasei a VIII-a cu 10 la Evaluarea Națională din acest an primesc câte 2000 de lei. Iar celor cu media 10 la Bacalaureat le acordăm câte 5000 de lei. Cred că este un gest firesc de apreciere a performanței școlare, principiu pe care îl punem la baza sistemului public de educație”, a declarat premierul Ciolacu, la începutul ședinței de guvern din 18 septembrie.

Mai multe articole despre:
elev nota 10 bani pentru elevi nota 10