MENIU

Prima reacție a conducerii Spitalului Constanța după moartea femeii care a așteptat 16 ore la urgențe

Conducerea Spitalului Județean Constanța spune că este "mai mult decât interesată" să afle cum a murit femeia de 69 de ani care a așteptat sâmbătă timp de 16 ore un tratament adecvat, mai ales că Poliția a deschis un dosar de ucidere din culpă după ce familia pacientei a făcut acuzații grave la adresa medicilor.

Într-o conferință de presă susținută marți, managerul spitalului, dr. Cătălin Grasa, a spus că plâgerea depusă de familie ajută la verificarea circumstanțelor în care s-a produs decesul.

Conferința de presă a fost organizată în condițiile în care marți dimineața, fiul femeii a făcut dezvăluiri șocante despre modul în care a fost tratată mama lui și a vorbit indignat despre nepăsarea și aroganța cadrelor medicale, bărbatul susținand ca medicii nu s-au ocupat de bolnava si, mai mult, analiza la computerul tomograf s-ar fi facut la insistentele familiei.

"Oricum ne autosesizam, si noi, si Colegiul Medicilor, si DSP. Se lucreaza in acesta ancheta, suntem mai mult decat interesati sa vedem ce s-a intamplat cu adevarat", a spus managerul spitalului, dr. Catalin Grasa.

Acesta a precizat ca bolnava s-a prezentat sambata dimineata la spital cu "fenomene de dispnee si afectiuni cronice cardio pulmonare", iar acum, dupa deschiderea anchetei, se asteapta "si punctele de vedere scrise ale celor care s-au ocupat de caz, pentru a fi analizate in comisia de disciplina".