MENIU

Zile de foc în Liban: Armata Israeliană a distrus 1.100 de ținte Hezbollah în 24 de ore

Zile de foc în Liban: Armata Israeliană a distrus 1.100 de ținte Hezbollah în 24 de ore. Foto: Profimedia

Armata israeliană a anunţat luni seara că a lovit "peste 1.100 de ţinte" ale Hezbollah în ultimele 24 de ore în Liban, unde schimburile de focuri dintre armată şi mişcarea islamistă libaneză au crescut în intensitate în ultimele zile, relatează agențiile de presă.

"Armata a lovit peste 1.100 de ţinte în Liban în ultimele 24 de ore", se arată într-un comunicat, care precizează că este vorba de "clădiri, vehicule şi infrastructuri în care obuzele, rachetele, rampele de lansare ( pentru rachete) şi dronele reprezintă o ameninţare" pentru Israel.

Aviaţia israeliană a lansat luni seară un val de bombardamente în Valea Bekaa din estul Libanului, după o serie de raiduri care au vizat în partea de sud a acestei ţări gruparea islamistă pro-iraniană Hezbollah şi care s-au soldat cu cel puţin 274 de morţi, dintre care 39 de femei şi 21 de copii, notează AFP şi Reuters.

Premierul libanez Najib Mikati a denunţat "un plan de distrugere" a ţării sale, unde spitalele au fost plasate în alertă în sud şi est în faţa valului de răniţi, al căror număr a depăşit o mie în urma bombardamentelor israeliene lansate luni. 

Alertă de călătorie MAE: Evitați orice călătorie în Liban, în contextul tensiunilor actuale

Mai multe articole despre:
armata israeliana hezbollah obuze rachete