MENIU

Noaptea Muzeelor la Geologie cu bijuterii de suflet

Icoane handmade, realizate din pietre semiprețioase, discuri terapeutice, piramide orgonice, pentru cristaloterapie și bijuterii cu pietre semiprețioase, pentru toate gusturile și buzunarele. Asta găsiți la expoziția cu vânzare organizată weekendul acesta la Muzeul Național de Geologie. Iar dacă stați să ascultați poveștile expozanților, plecați acasă și cu tolba plină de inspirație și energie pozitivă.

"Oamenii cred că iau o piatră și gata, viața lor va fi brusc mai bună. În primul rând, pietrele acționează lent, în timp și numai asupra celor care vor să schimbe și să se schimbe. Ele nu te fac brusc mai norocos sau mai deștept, doar te ajută să vezi lucrurile mai clar, să ințelegi unde ai greșit și ce poți face mai bine. Noi avem grijă să ne curățăm hainele, să ne curățăm corpul, dar uităm să ne curățăm mintea. Și asta nu e ușor de făcut. În plus, dacă noi suntem nervoși, luăm decizii greșite care duc la acțiuni nefericite, este absurd să considerăm că e vina unui cristal și a energiei lui. Trebuie să învățăm să ne asumăm faptele și să le analizăm." - Sorin Rotaru, producator.

Sigur, puteți îmbina și utilul cu moda și să alegeți o bijuterie sau mai multe, care să vă aducă și energiile cristalelor, dar și aprecierile celor cu care vă întâlniți. "Avem pietre prețioase și semiprețioase aduse din toate colțurile lumii. Pe unele le vindem ca atare, către producătorii de bijuterii, pe altele le transformăm noi în bijuterii. Să nu vă imaginați că e ușor sau că le facem după ureche. Nu poți să combini pietre, forme și culori după inspirație, ai nevoie de o școală în acest sens." - Alina Vieriu, importator.

Printre vedetele expoziției se numără larimarul, una dintre cele mai rare și căutate pietre semiprețioase din lume. Numit și Piatra Atlantis, este o piatră vulcanică unică, cu un joc de culori de la alb la bleu intens, descoperită cu 100 de ani în urmă și se găsește într-un singur loc de pe pământ, respectiv în Republica Dominicană. O altă rocă magmatică foarte rară, printre cele mai vechi din lume, Nuummite (Piatra vrăjitorului) va putea fi și ea admirată și cumpărată zilele acestea. Descoperită în Groenlanda, aproape de orașul Nuuk, de unde îi vine și numele, nuummite-ul este exploatat aproape exclusiv din vestul teritoriului, dintr-o zonă accesibilă doar cu ambarcațiunile și doar în lunile de vară, în perioada de dezgheț. Și nu în ultimul rând, poate fi admirată gema națională a Argentinei, rodocrozitul, piatră descoperită, în fapt, pentru prima dată în România, la Sacarâmb, în Apuseni. Cel mai mare depozit de rodocrozit de la noi este la Cavnic, în Maramureș. De altfel, din cele 2000 de minerale existente în lume, 15 au fost identificate aici.

Printre zecile de pietre prețioase și semiprețioase se mai remarcă câteva exemplare de opal bleu african, dar și crisocola, un mineral fragil ce poate fi confundat ușor cu turcoazul și smaraldul. Nu vor lipsi nici geme mult mai cunoscute publicului larg, precum topazul, onixul sau agatul.

Zeci de expozanţi vor aduce weekendul acesta, la Bucureşti, pietre preţioase şi semipreţioase, bijuterii, minerale, roci și fosile. Expo Noaptea Muzeelor, organizat în curtea Muzeului Naţional de Geologie, este deschis între 18 și 20 mai, între orele 10.00 şi 18.00(ultima intrare se face la ora 17.00). Preţul unui bilet de intrare este de 8 lei pentru adulţi şi 4 lei pentru copii, elevi, studenţi şi pensionari. Sâmbătă, pe 19 mai, târgul va fi deschis și între orele 19.00 – 02.00, iar intrarea va fi liberă.

Mai multe articole despre:
Noaptea Muzeelor pietre preţioase