MENIU

Marcel Boloș, la ”Legile puterii”: ”75.000 de cadre medicale vor beneficia de stimulent de risc”. Când se dau banii

Ministrul Fonsurilor Europene - Marcel Boloș a explicat, la Realitatea PLUS, în emisiunea Legile puterii, că 75.000 de cadre medicale vor primi stimulent financiar de risc, cei 500 de euro anunțați de președintele Klaus Iohannis.

”Guvernul a aprobat cinci măsuri pentru obținerea de fonduri europene pentru tratamentele bolnavilor și pentru echipamentele medicale.

75.000 de cadre medicale vor beneficia de stimulent de risc pe o perioadă de două luni, estimăm noi. Stimulentele vor fi în valoare totală de 120 milionane de euro. Condițiile pentru acordarea stimulentului, este important să se cunoască, este vorba despre cei care se implică direct în tratamentul bolnavilor. Ei devin beneficiari prin decizia conducătorului unității. Ei vor fi decontați din fonduri europene.

Ei primesc banii începând cu luna mai pentru drepturile salariale aferente lunii aprilie. Desigur, dacă decretul privind starea de urgență se va prelungi, urmează ca al doilea stimulent să se acorde pentru luna mai, în iunie.

Asigur pe această cale toate unitățile angajatoare că vor primi acest stimulent. Întâi, banii se plătesc din conturile unităților, apoi banii vor fi returnați din fonduri europene. Nu este vorba de valori extraordinar de mari astfel încât unitățile angajatoare să nu poată face față”, a explicat Marcel Boloș la Realitatea PLUS.

Și asistenții sociali vor primi bani. ”Am luat în calcul 1000 de asistenți sociali și 100.000 de persoane vârstnice care vor apela la serviciile asistenților sociali. Este un efort financiar de 30 milioane euro”.

 

 

Mai multe articole despre:
marcel bolos