MENIU

Ghinion pentru un vasluian fără venituri. A câștigat la păcănele, iar statul nu-i mai dă bani pe cardul de alimente

Foto arhivă

Un bărbat din Vaslui, fără venituri declarate, a câștigat la păcănele aproape 30.000 de lei, iar statul a decis să nu îi mai vireze cei 250 de lei pe cardul de alimente.

Un vasluian fără venituri, abonat la banii primiți pe cardul pentru alimente a rămas fără sprijinul financiar acordat de Guvern după ce a jucat la păcănele.

Spre norocul lui, bărbatul a câștigat 27.000 lei, o sumă atât de mare încât operatorul care deține aparatele a fost nevoit să o declare instituțiilor statului.

Acestea au împărțit câștigul la cele 12 luni ale anului și au ajuns la concluzia că vasluianul nu se mai încadrează în schema de ajutor acordată de Guvern.

 În ultima perioadă, mai mulți vasluieni au reclamat la Casa Județeană de Pensii și la Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecția Socială faptul că de câteva luni nu le-au mai fost încărcate cardurile de alimente.

Acest subiect a fost adus în discuție, în această săptămână, în cadrul ședinței Comitetului Consultativ pentru Persoane Vârstnice, găzduită de Prefectura Vaslui.

Întrebați de reprezentanții seniorilor de ce mulți dintre ei nu mai primesc bani pe acele carduri de alimentate, directorii Casei Județene de Pensii și Agenției Județene pentru Plăți și Inspecție Socială au încercat să explice situația, afirmând că în multe dintre aceste cazuri persoanele realizează venituri despre care nu știu că sunt luate în calcul, cum ar fi arenda, dobânzile, dividendele sau sumele din jocurile de noroc.

“De cele mai multe ori noi încercăm să-i ajutăm. Sunt în situația aceasta persoanele cu handicap și pensionarii. Ei nu-și cunosc toate veniturile și dacă au o pensie la limită, de cele mai multe ori primesc arendă, acea arendă se ia în calcul. Are, să spunem (pensionarul – n.r.) 1.970 de lei, îi vine arenda, se împarte la 12 luni și automat a trecut de prag. Înțeleg că de acum va fi pragul de 2.210 de lei. Tocmai pentru ca să nu fie neeligibili după creșterea pensiilor, s-a ridicat pragul. Excluderea pleacă în general de la faptul că ei au depozite bancare și dobânda se ia în calcul și alte venituri de care nu știu.

De multe ori un membru al familiei primește arenda pentru toată familia. Nu am întâlnit niciodată situații în care într-adevăr să existe o eroare. De fiecare dată am găsit explicații și n-am întâlnit până acum pe nimeni care să fi fost nedreptățit sau omis de la plată, niciodată”, a precizat directorul AJPIS Vaslui, Sorin Prepeliță, potrivit Agerpres.