MENIU

Val de reacții la declarațiile Elenei Lasconi despre românii „trădători” din Diaspora

Val de reacții din Diaspora la declarațiile Elenei Lasconi. Foto/Inquam

Românii din diaspora îi răspund Elenei Lasconi, care a afirmat că ea nu pleacă din țară, nu este o trădătoare. Au început sa apară postări și mesaje pe rețelele sociale ca reacție la declarația candidatei Elena Lasconi la adresa diasporei. 

Florian Diaconu, inginer în Franța, îi adresează o întrebare candidatei la președinție, Elena Lasconi, președinta USR, în urma declarației acesteia la adresa diasporei: „Aveți curajul să veniți să le spuneți românilor de aici (...) că nu-i interesează nimic, că și-au abandonat țara? De acolo, din biroul de primar, poate vedeți altfel lucrurile”.

Stella Kondili, artist plastic în Grecia, îi transmite șefei USR că prețul plătit de un român din diaspora este extrem de scump. 
„Știți care este prețul unui bilet de diasporean? Dorul de casă, grija pentru familia rămasă în țară. Cine sunt trădători, noi? (...) Este bine să vă rezumați la mica comunitate pe care o conduceți în calitate de primar.” 

Liliane Michels, medic în Germania, subliniază la rândul său că românii plecați nu sunt trădători, așa cum afirmă Lasconi. Și că banii trimiși de diasporeni sunt la nivel record: ”Sunteți cei mai buni investitori și cei mai buni ambasadori ai României, făcându-vă datoria acolo unde trăiți. ”

Sunt câteva dintre mesajele și postările pe rețelele sociale care vin în urma declarației jignitoare a Elenei Lasconi la adresa românilor plecați în străinătate, pe care i-a acuzat că au ales calea ușoară, în opinia sa. Lasconi afirmă că nu va părăsi țara, pentru că nu este trădătoare. 

Deși a revenit asupra declarațiilor făcute, Lasconi nu a reușit să oprească valul reacțiilor, care au venit inclusiv de la foștii colegi de partid, actuali membri REPER, prin vocea Ramonei Strugariu, vizată direct de afirmația Elenei Lasconi, fiind la rândul său stabilită în afara țării.  

Reamintim că peste 5 milioane de români trăiesc și muncesc în afara țării.

Mai multe articole despre:
val reactii diaspora elena lasconi