MENIU

Stare de alertă în Drăgășani. Gunoiul nu a mai fost ridicat din oraș de zile bune VIDEO

Orașul Drăgășani, sufocat de gunoaie. Foto/Captură video

Municipiul Drăgăşani a ajuns însituaţia de a declara stare de alertă din cauză că administraţia locală nu mai are contract cu  firmă de salubritate pentru ridicarea deşeurilor.

Administratorul public al municipiului Drăgăşani, Marian Florea, a declarat, pentru jurnaliştii de la saptamana.net, că ”se ştia încă din octombrie 2023 că va trebui să întocmim caietul de sarcini şi să dăm drumul unei noi licitaţii pentru desemnarea unui nou operator de salubrizare”.

”Am insistat pe acest aspect, dar se pare că domnul primar avea un interes deosebit în a trece pe varianta de încredinţare directă a serviciilor.(...) În momentul în care am vrut să particip la o şedinţă a ADI Salubrizare Vâlcea, fiind desemnat ca reprezentant al municipalităţii în asociaţie, m-a chemat primarul în birou la el şi mi-a spus că nu am ce căuta la întâlnire, după care mi-a trântit uşa în nas. Se merge pe varianta de încredinţare directă a serviciilor de salubrizare de mai bine de 6 luni. Sunt pe piaţă Urban SA şi New Recycling, dar primăria este intermediar între prestatori şi populaţie, aşa că lunar se achită aproximativ 600.000 din bugetul localităţii. Da, sunt bani pe care un audit al Curţii de Conturi îi va imputa. Cum, în ce fel şi când se vor recupera aceste sume...? Dumnezeu cu mila! Din ceea ce ştiu, în ultimele luni, încasările de la populaţie şi agenţii economici pentru aceste servicii nu au depăşit 100.000 sau 120.000 lei. Facturile vin, banii se achită în funcţie de lichidităţile existente, iar primăria va rămâne bună de plată pentru că aşa a decis domnul primar Nedelcu. El mai are maxim trei săptămâni din mandat, bubele se vor sparge în capul altora”, a declarat administratorul public al municipiului Drăgăşani, citat de jurnaliştii locali.

Mai multe articole despre:
stare alerta dragasani gunoaie dragasani