MENIU

Mai multe orașe din Spania, lăsate fără internet și telefonie de 4 hoți români. Cum s-a ajuns la asta

Sursă foto: Captură Știri Diaspora

Patru români cu vârste cuprinse între 21 și 27 de ani au fost arestați în Spania, după ce au furat aproape un kilometru de cablu de cupru și au lăsat mai multe localități fără internet și telefonie, relatează stiridiaspora.ro.

Agenții Gărzii Civile din Guadalajara (Comunitatea Castilia-La Mancha) au reținut, duminică, patru persoane de naționalitate română, aceștia fiind acuzați de furtul a 820 de metri de cablu de cupru, cauzând lipsa serviciilor de telefonie și internet în orașele Sotodos, Padilla del Ducado și Villarejo de Molina.

Potrivit unui comunicat al Gărzii Civile citat de publicația Guadalajara Diario, furtul mai multor cablurilor a fost sesizat la începutul lunii ianuarie de către o companie de telecomunicații spaniolă. Totodată, rezidenții din mai multe localități au informat Garda Civilă despre prezența unei mașini suspecte care circula prin oraș noaptea. Oamenii legii au coroborat cele două informații și au demarat o anchetă.

În urma investigației, polițiștii au descoperit mai multe persoane care ardeau cabluri pentru a elimina protecția de plastic. Cablul era ascuns, iar ulterior era vândut.

Cei 4 au fost prinși în trafic de un echipaj de poliție. În vehiculul acestora au fost găsite diferite ustensile folosite la tăierea cablurilor telefonice, motiv pentru care au fost arestați, iar vehiculul a fost sechestrat.

Ancheta în acest caz este în plină desfășurare, existând suspiciuni că hoții sunt implicați și în alte jafuri similare comise în provincie, mai arată sursa citată.

Mai multe articole despre: