MENIU

Dimineață de iarnă la Iași. Strat gros de chiciură pe mașini și temperaturi negative

Ieșenii au avut parte de o dimineață că ca început de iarnă, în condițiile în care temperaturile matinale au coborât sub zero grade. Autoturismele și solul au fost acopeire de un strat consistent de brumă, iar în regiunile joase s-a produs chiar îngheț.

La Uricani, în lunca Bahluiului și în afara Iașiului minima dimineții a coborât la -2,5C, în timp ce în oraș temperaturile s-au încadrat între 0 și 3 grade Celsius, potrivit Meteo Moldova.
 
"O dimineață foarte rece și în munți. La Lucina (nordul Carpaților Orientali, județul Suceava), în dimineața aceasta temperatura a scăzut sub pragul de -10C, ceea ce înseamnă o dimineață geroasă", notează conf. dr. Lucian Sfîcă.

Sfârșitul săptămânii va aduce vreme și mai rece, cu temperaturi apropiate de zero în multe zone. Astfel, Transilvania, Maramureșul și Moldova vor înregistra primele dimineți reci de toamnă, cu valori cuprinse între -3 și 0°C.

Cea mai severă răcire se va simți în depresiunile montane, în special în estul Transilvaniei și nordul Moldovei, unde minimele pot ajunge la -5°C, iar izolat, chiar la -7°C. De asemenea, în unele zone din vestul țării, cum ar fi văile din nordul Olteniei și Munteniei, se vor înregistra temperaturi de 0°C.
Mai multe articole despre:
iasi chiciura bruma frig meteo temperaturi