MENIU

MAE, atenționare de călătorie în Mexic. Câți români trăiesc în statul nord-american

Ministerul Afacerilor Externe a emis o atenționare de călătorie în Mexic, în urma cutremurului de 8.4 grade pe scara Richter petrecut joi seara (ora locală) în largul coastelor statului nord-american.

Potrivit unui comunicat, MAE avertizează că un tsunami devastator s-ar putea produce în orice moment pe coasta pacifică a statelor Chipas și Oaxaca din sud-vestul Mexicului și Goatemala.

”Cetăţenii români sunt sfătuiţi să acorde maximă atenţie anunţurilor autorităţilor locale. De asemenea, persoanele care au cunoştinţă despre cetăţeni români aflaţi în stare de dificultate ca urmare a acestei succesiuni de seisme, fie din Mexic, fie din Guatemala, sunt rugate să contacteze Ambasada României la Mexico City pentru acordarea asistenţei necesare, în coordonare cu autorităţile locale. În cazul declanşării alarmei locale (prin posturi locale de radio sau telefoane mobile), este obligatorie adăpostirea de urgenţă în locuri rezistente la seism sau tsunami”, transmite MAE.

În Mexico City, capitala Mexicului, trăiesc aproximativ 650 de români.

Deocamdată, MAE nu are informații despre români potențiale victime ale cutremurului major care a avut loc în această dimineață în Mexic.

Cetățenii români afectaţi de situaţia din atenţionare pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României în Statele Unite Mexicane +525552800447 și +525552801869, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgență al misiunii diplomatice la Ciudad de Mexico: +­525538833072.