MENIU

Legăturile șefului Consiliului Județean Ilfov cu interlopii Capitalei: detalii ULUITOARE dintr-un dosar de reglare SÂNGEROASĂ de conturi - VIDEO

Hubert Thuma, președintele CJ Ilfov / Facebook

Numele lui Hubert Thuma apare alături de mai mulți interlopi de top din București într-un dosar de tentativă de omor. Președintele Consiliului Județean Ilfov a fost martor în dosarul în care membrii ai clanurilor Vasiloi și Duduianu au încercat să omoare un om de afaceri care nu plătea taxă de protecție. Astfel, un dosar despre o reglare sângeroasă de conturi în lumea interlopă scoate la iveală legături oculte între cel mai nou baron local al PNL și grupări de crimă organizată care monopolizează capitala.

În iulie 2008 un afacerist din București este atacat pe stradă de o grupare de interlopi care domina părți importante din capitală. Dumitru Gheorghe cade sub loviturile infractorilor și ajunge la spital în stare gravă. După puțin timp, poliția intră pe fir și identifică autorii atacului. Astfel se ajunge la Vasile Dincă, zis Miky al lui Vasiloi, mezinul clanului condus de Gheorghiță Vasiloi și Cosmin Potecaru. 

Clanul domina la momentul respectiv Sectorul 6 din București și deja trecuse de la afacerile de pe stradă la cele cu implicații politice iar firma lui Potecaru avea exclusivitate la ridicarea mașinilor din acest sector. În ierarhia din interiorul clanului interlop, Miki fusese detronat de către Silviu Tache, zis Pasăre și de către Valentin Zlătaru, zis „Câmpi“. Cei doi interlopi sunt brațele armate ale grupului criminal organizat. Poliția a constatat că în conflictul care era să ducă la moartea unui om a mai fost implicat și Sermin Domnu, un proxenet care face parte din clanul Duduienilor, dar și Marian Dumitru, cunoscut în lumea interlopă sub numele de Expres.

Concluzia atacului este simplă: mafia din cartierele Militari, Giulești și Regie s-a reunit pentru a ucide un om de afaceri care a refuzat să plătească bani grei pentru a beneficia de protecție din partea clanurilor care făceau legea în Capitală. Presați de către oamenii legii, care au aflat adevărul și de posibilitatea iminentă a unei sentințe, interlopii încercaseră să scape de acuzațiile de tentativă de omor folosindu-se de niște certificate medicale false, emise de medicul Ștefan Ionescu. Anchetatorii au descoperit însă falsurile grosolane și după mai multe interceptări au aflat că atât infractorii, cât și doctorul discutaseră cu Hubert Thuma. Astfel, polițiștii și procurorii au solicitat ca în dosar să fie audiat și politicianul care, la acel moment, era vice-președinte al PNL Ilfov și se pregătea să candideze pentru un mandat de deputat.

Inițial politicianul nu a vrut să apară în fața instanței de judecată. Așa se face că în data de 9 decembrie 2009 Thuma este adus cu mandat la Judecătoria Sectorului 6 din București. Liberalul a recunoscut în fața instanței că îl cunoaște pe Miki al lui Vasiloi din copilărie pentru că cei doi au locuit în același cartier. Procurorii au constatat că după discuția lui Thuma cu Vasiloi, unul dintre inculpați a prezentat în fața poliției o adeverință medicală falsă. Thuma a fost astfel nevoit să recunoască un aspect important în fața judecătorilor: că are o relație de rudenie cu medicul Ștefan Ionescu, mai exact că este finul acestuia. Politicianul a explicat după aceea și ce legături are cu alte personaje din lumea interlopă.

„Eu cunosc din Cartierul Militari, unde am copilărit, pe Dincă Vasile, zis Miki, Tache Silviu Mădălin, zis Pasăre și pe Ioniță Iulian, zis Buză. Cu Buză mă mai întâlnesc la sala de sport, eu și Buză am făcut box”, a afirmat Hubert Thuma, președintele Consiliului Județean Ilfov, în fața instanței de judecată, potrivit Realitatea PLUS.

Aceasta este singura probă care arată că el se cunoaște din copilărie cu membri ai clanului Vasiloi. Iulian Ioniță, zis Buză, este bodyguardul lui Gigi Becali, care a agresat o jurnalistă a unui post de televiziune cu ocazia unui meci al Stelei în Macedonia. Liberalul a mai declarat că mai multe cunoștințe îl apelau pentru a-l ruga să intervină în limitele legii pe lângă doctorul Ionescu, nașul său, dar că nu își amintește ce a vorbit la telefon cu aceștia.

În final, adeverințele medicale nu i-au ajutat pe interlopi. Vasile Dincă a fost condamnat dar a ieșit repede din pușcărie grație unei cărți pe care ar fi scris-o după gratii. Însă legăturile clanului Vasiloi cu politicieni nu se rezumă la prietenia cu Hubert. Interlopii au construit mai multe proiecte imobiliare în Sectorul 6 din București beneficiind de sprijinul politic al primarului Mutu. În schimbulul favorurilor, în perioada campaniei electorale din 2016, social democratul a primit un sediu de campanie de la Magiunică, ginerele lui Gheorghiță Vasiloi. Ultima dată, interlopii au ieșit în evidență în campania din 2020 când au avut un conflict cu mai mulți membrii ai Clanului Duduianu.