MENIU

Comuna unde morții trebuie să plătească taxe. Primar: „Figurează ca autorul de drept”

Comuna unde morții trebuie să plătească taxe

Caz halucinant într-o comună din județul Gorj. Autoritățile locale au trimis somații persoanelor decedate pentru a-și achita datoriile la stat. 

Primarul comunei Lelești spune că acest lucru se întâmplă deoarece urmașii nu trimit documentele necesare și nu se pun în legalitate cu actele care constată decesul rudelor. Edilul a mai spus că sunt foarte multe cazuri de acest fel, iar în lipsa dovezilor, notificările sunt trimise tot pe numele celor decedați. 

„Facem anual somații și titluri executorii pentru rău platnici. Aici figurează un debit vechi, până când oamenii își vor rezolva problema. Eset vorba de defunct, care figurează cu un debit, nu este nimic neobișnuit sau ieșit din comun. Sunt multe cazuri din astea, până când își vor face oamenii succesiuni nu pot fi șterse. Am trimit înștiințări la toată lumea, dar unde sunt defuncți merg pe defunct. Unde nu au perfectate actele de proprietate. Dar e legea, așa se face, pentru că peste tot se trimit astea. Până când își intră în legalitate cu proprietățile, el figurează ca autorul de drept”, a spus, pentru presa locală, Laurențiu Turcilă, primarul localității Lelești.

Prognoza meteo, 21 septembrie. Frigul ia o pauză. Soarele va încălzi majoritatea regiunilor țării. Care vor fi temperaturile maxime
 
Mai multe articole despre:
morti comuna primar taxe decedati