MENIU

Investitorii străini se declară "copleșiți" de stilul de guvernare PSD-ALDE

Investitorii străini au transmis joi presei un comunicat în care critică maniera de guvernare prin Ordonanțe de Urgență în domenii critice pentru mediul economic.

"Consiliul investitorilor străini din România este copleșit de modul în care decidenții, în special Guvernul, tratează subiectele importante care afectează mediul de afaceri și societatea românească în general", se spune în comunicatul Foreign Investors Council (FIC).

Oficialii din marile companii străine prezente pe piața locală critică numărul mare de ordonanţe de urgenţă, prin care se creează "sentimentul greşit" că economia se află în faţa unor probleme insurmontabile şi că în orice clipă trebuie adoptat un act normativ cu celeritate excepţională pentru a îndrepta lucrurile.

Datele oficiale arată un anumit nivel de stabilitate a indicatorilor macroeconomici care contrazic acest sentiment.

Chiar dacă există îngrijorări legitime legate de disponibilitatea forţei de muncă, inflaţie sau nivelul deficitului, economia României operează deocamdată la parametri normali şi trebuie tratată ca atare, spun investitorii străini.

Pe scurt, mesajul lor este: nu mai guvernați isteric, situația nu este atât de gravă!

"De aceea, credem că, pentru buna funcţionare a economiei, Guvernul României nu ar trebui să continue să adopte sau să modifice legislaţia fundamentală prin ordonanţe de urgenţă şi mai ales fără o consultare reală şi structurată cu mediul de afaceri şi părţile relevante. Faptul că unele schimbări legislative au fost anunţate la începutul mandatului, prin programul de guvernare, nu justifică adoptarea lor prin OUG-uri. Simplul anunţ al acestora nu constituie o consultare", au arătat responsabilii FIC.

Mai multe articole despre:
Consiliul Investitorilor Străini