MENIU

Încă o asistentă medicală pierde lupta cu COVID-19. Femeia nu avea comorbidităţi

Încă o asistentă medicală pierde lupta cu COVID-19. Femeia nu avea comorbidităţi

Încă un cadru medical a pierdut lupta cu noul coronavirus. Vorbim despre o asistentă medicală în vârstă de 55 de ani, de la Spitalul Orăşenesc Ineu, din Arad, care a decedat, astăzi, în vreme ce se afla internată la Secţia ATI a unităţii medicale. Femeia nu avea alte afecțiuni medicale, relatează Agerpres. 

Asistenta fusese confirmată cu SARS-CoV-2 pe 4 noiembrie. Colegii săi susțin că evoluţia bolii a fost "galopantă", și asta cu toate că asistenta medicală nu avea alte afecţiuni medicale cunoscute şi nicio zi de concediu medical în cei 30 de ani de activitate

"Soţul său a fost primul care s-a infectat şi a fost internat la noi în spital, în timp ce colega noastră a rămas acasă în izolare, iniţial fiind asimptomatică. În 3 noiembrie s-a simţit foarte rău şi a cerut testare, astfel că o ambulanţă a fost trimisă acasă pentru recoltare de probe. Totuşi, pentru că se simţea tot mai rău, seara a venit la noi în Urgenţă şi am constatat că avea saturaţie mică, de 80, aşa că am trimis-o la Urgenţe în Arad, iar a doua zi când a venit confirmarea că este pozitivă, am adus-o la Ineu şi am internat-o la Terapie Intensivă. Deşi a beneficiat de schema completă de tratament, a avut o evoluţie galopantă a bolii, iar în această dimineaţă a decedat", a spus Monica Mang, managerul Spitalului Orăşenesc Ineu.

Alte 17 cadre medicale sunt infectate cu SARS-CoV-2 în prezent, respectiv 12 asistente, un medic şi patru infirmiere.

"Personalul este cu moralul foarte scăzut, obosit din cauza avalanşei de pacienţi pe care îi avem în ultima vreme şi pentru că mulţi dintre noi se infectează, dar mergem mai departe. În momentul de faţă, toate cele 50 de paturi pentru COVID-19 din spitalul nostru sunt ocupate", a mai spus Mang.

Acesta este primul deces înregistrat în rândul angajaţilor Spitalului Orăşenesc Ineu din cauza COVID-19. 

Mai multe articole despre:
deces asistenta medicala coronavirus