MENIU

În plin scandal provocat de dezvăluirile de la "Culisele Statului Paralel", baronul Hubert Thuma pleacă în America

În plin scandal legat de dezvăluirile din seria de anchete de la Realitatea Plus, președintele Consiliului Județean Ilfov, Hubert Thuma, pleacă pentru aproximativ 3 săptămâni în Statele Unite, într-o deplasare pe banii statului. Dezvăluirea a fost făcută de jurnalistul de investigații Dan Bucura, care a precizat că decizia privind deplasarea a fost trecută prin Consiliul Local. 

"Făcând documentarea, eu cred că îi stricăm vacanța domnului Thuma cu emisiunea asta, pentru că pleacă în vacanță în Statele Unite în perioada 17 iunie - 2 iulie. Este vorba de CJ Ilfov, grupul de presă Media Uno și de Institutul Național de statistică, iar delegația se numește "Shaping a Future 4 a Better 2momorrow".

Culmea este că acest grup MediaUno îi invită, dar banii au trecut prin aprobare în Consiliul Județean, deci sunt bani publici, e domnul Thuma, dl. vicepreședinte al CJ Ilfov și urmează să se stabilească lista celorlalți participanți", a afirmat Dan Bucura în cadrul emisiunii "Culisele Statului Paralel".

Scopul deplasării ar fi consolidarea relațiilor economice româno-americare în sectoare de interes bilateral, schimbul de informații și expertiză și găsirea unor soluții alternative la finanțarea cheltuielilor publice.

Problemele cu legea, înrădăcinate în familia baronului de Ilfov Hubert Thuma - „Ministerul dezvoltării conjugale”, la Culisele statului paralel