MENIU

Iată de ce nu le place copiilor broccoli. Explicaţia ştiinţifică te va uimi. Acum totul are sens

<p>Iată de ce nu le place copiilor broccoli. Explicaţia ştiinţifică te va uimi. Acum totul are sens</p>

Creierul uman apreciază valoarea caloriilor şi gustul plăcut al alimentelor în funcţie de culoare, astfel încât roşul este considerat gustos, iar verdele, neatractiv. De aceea, copiilor nu le plac alimentele verzi, susţin oamenii de ştiinţă italieni. 

Culoarea ne determină să mâncăm sau nu ceva, deoarece alimentele sunt percepute mai întâi cu văzul. Oamenii preferă în mod natural să aleagă alimente, cum ar fi carnea roşie în locul celor verzi cum este broccoli.

Conform unor teorii, sistemul nostru vizual a evoluat pentru a identifica cu uşurinţă fructele şi legumele mai nutritive din spaţiile verzi din jur”, a declarat Raffaela Rumiati, profesor pentru ştiinţe cognitive şi coordonator al studiului, din cadrul Institutului Internaţional de Studii Avansate din Trieste. „Suntem fiinţe vizuale, spre deosebire de animale, cum ar fi câinii care se bazează mai mult pe miros. Distingem în mod special roşul de verde”, a susţinut Raffaela Rumiati.

Cu cât este mai roşu un aliment în formă neprelucrată, cu atât este mai probabil că acesta să fie bogat în calorii, conform descopera.ro.

Mai multe articole despre:
brocoli de ce nu le place copiilor brocoli