MENIU

Halatul de spital pe stradă, noua fiță la modă în SUA care a împărțit internetul în două

Doja Cat a apărut goală sub o rochie albă lungă

De la camera de spital la centrul comercial, este doar un pas. Cel puțin așa înțelegem noi cu halatul de spital, care pare să-și facă intrarea pe scena modei.

Este un trend pe care nu l-am văzut venind și care este deja printre cele mai improbabile ale anului. Totul începe cu un videoclip postat pe TikTok . În ea, o tânără – la prima vedere abia trezită – își așază telefonul în fața ei, face doi pași înapoi și ia o poziție. Părul este dezordonat, ochii par să lupte împotriva primelor raze ale soarelui zilei și poartă o rochie cenușie scurtă, lejeră, cu modele. 
Una peste alta, un simplu videoclip „ținuta zilei”, sau acest trend curtat de Generația Z care constă în filmarea cu ceea ce purtăm zilnic și împărtășirea look-urilor pe rețelele de socializare. Cu excepția că de această dată, rochia cu model a utilizatorului @izzyfreee a devenit virală.

@izzyfreee

Free people has fucked up again, but in literally the most awesome way ever.

♬ original sound - The Ricky Barrera

Amendă nouă pentru șoferii români. Atenție când ieșiți la iarbă verde sau la pescuit

Rapid, videoclipul a acumulat peste 4 milioane de vizualizări și nu mai puțin de 474.000 de aprecieri. Motivul? Mulți internauți au crezut că rochia purtată de tânără este o cămașă de spital. Era de fapt un model de la brandul american Free People, specializat în îmbrăcăminte boemă. „Am crezut că este o cămașă de spital”, „Sunt atât de confuz, încă mai cred că este o cămașă de spital”, „Ohh!! Este un articol vestimentar foarte popular unde lucrez. (Într-un spital)”, exprimă internauții în secțiunea rezervată comentariilor. „Credeam că are privilegii în aer liber”, a glumit chiar un comentator, sugerând că tânăra arată de parcă tocmai a ieșit dintr-o instituție psihiatrică în această rochie.

O tendință controversată

A confunda o rochie cu o cămașă de spital este suficient pentru a te face să zâmbești. Totuși, vedem că această îmbrăcăminte de bază rezervată lumii medicale tinde să-și găsească treptat un loc în tendințele momentului. Ca dovadă recentă, pe 6 mai în cadrul Galei Met, Doja Cat a apărut goală sub o rochie albă lungă, complet umedă, de la brandul Vetements. O piesa de „externare din spital” care a provocat o reacție puternică din partea utilizatorilor de internet. Alte rochii – sau bluze, depinde – sunt vândute pe site-ul de e-commerce al brandului de prêt-à-porter Loft. 

Dar această modă are limitele ei. Atinge indirect subiectul sensibil al bolii. Legătura sa cu moda este incongruentă, fără a fi fără precedent. Deja în 2010, celebra stilistă Diane von Furstenberg a fost contactată de centrul medical Cleveland Clinic pentru a proiecta noi bluze pentru pacienți. „Este vorba de demnitatea pacientului”, spune ea, acceptând în mod firesc cererea. Ideea: să creăm o colecție care să nu atragă atenția, dar în care pacientul să se simtă bine. Așa a luat naștere linia „Hospital Chic”.

Satul din SUA numit România, unde casele costă un dolar

Mai multe articole despre:
spital halat de spital camasa de spital moda