MENIU

Alimente anti-stres. Recomandate în stările de anxietate

Alimente anti-stres. Recomandate în stările de anxietate. Sunt bogate în antioxidanți și eficiente în calmarea stărilor de nervozitate.

Alimente care combat stresul si anxietatea

Peste bogat in Omega-3:

Pestele gras, cum ar fi somonul, sardinele si tonul, este o sursa excelenta de acizi grasi omega-3. S-a demonstrat ca acesti acizi grasi sunt esentiali pentru sanatatea creierului si au fost asociati cu reducerea riscului de depresie si anxietate.

-Nuci si seminte:

Nucile si semintele, cum ar fi semintele de chia, semintele de floarea-soarelui si migdalele, sunt bogate in magneziu, un mineral care joaca un rol important in gestionarea stresului. Magneziul ajuta la relaxarea muschilor si la calmarea sistemului nervos.

-Avocado:

Avocado este o sursa excelenta de grasimi sanatoase si vitamina E, care contribuie la protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ. Grasimile sanatoase sustin si functionarea optima a creierului.

-Ceai verde:

Ceaiul verde contine aminoacidul L-teanina, care are proprietati relaxante si poate ajuta la reducerea stresului si a anxietatii. Consuma ceai verde in mod regulat pentru a te bucura de beneficiile sale calmante.

-Ceai de musetel

De asemenea, s-a constatat ca si ceaiul de musetel poate ajuta la reducerea anxietatii. Acesta contine atat proprietati antioxidante, cat si antiinflamatorii, care pot ajuta la reducerea inflamatiei asociate cu anxietatea. De exemplu, un studiu randomizat de 38 de saptamani pe 179 de persoane cu tulburare de anxietate generalizata (TAG) a experimentat o reducere semnificativ mai mare a simptomelor dupa ce au consumat 1.500 de miligrame de extract de musetel pe zi, comparativ cu cei care nu au facut-o.

-Banane:

Bananele sunt o sursa excelenta de potasiu, care poate ajuta la mentinerea echilibrului electrolitic si la reducerea nivelului de stres. De asemenea, contin triptofan, precursorul serotoninei.

Alimentul din bucătărie care calmează iritațiile pielii și este cel mai bun tonic sexual naturist

sursa Sfat Naturist

Mai multe articole despre:
alimente anti-stres terapii sanatate