MENIU

Grupul de la Vișegrad nu este de acord cu planul Comisiei Europene referitor la gestionarea imigrației

visegrad

Ţările Grupului de la Vişegrad au contestat, joi, planul propus de Comisia Europeană pentru gestionarea imigraţiei, solicitând măsuri eficiente de securizare a frontierelor externe ale Uniunii Europene, dar şi evitarea redistribuirii extracomunitarilor în statele UE. Reamintim că din Grupul de la Vişegrad fac parte următoarele state: Ungaria, Polonia, Cehia şi Slovacia.

Viktor Orban, premierul Ungariei: "Planul nu reprezintă niciun succes. Schemele de redistribuire a imigranţilor şi cotele sunt menţinute, indiferent de cum sunt denumite. Schimbarea denumirii nu este suficientă." 

"Uniunea Europeană trebuie să oprească imigraţia extracomunitară", a afirmat, la rândul său, premierul Cehiei, Andrej Babis, subliniind că sunt necesare centre pentru imigranţi în afara Uniunii Europene, nu în interior. Conform Mediafax, Babis a cerut iniţierea de negocieri cu Libia şi Siria pentru gestionarea imigraţiei.

Mateusz Morawiecki, premierul polonez: "Grupul de la Vişegrad îşi menţine poziţia că politica UE în domeniul migraţiei trebuie să conţină măsuri stricte şi eficiente de securizare a frontierelor. Vrem ca problemele să fie rezolvate la sursă, nu să ne confruntăm noi cu propuneri controversate".

Comisia Europeană a propus, miercuri, un nou plan de gestionare a imigraţiei extracomunitare, care prevede proceduri mai eficiente şi intensificarea solidarităţii între statele Uniunii Europene.

Mai multe articole despre:
comisia Europeana