MENIU

Fost procuror militar la DNA, "executat" la pensie de victimele sale

Vasile Doana

Ex-magistratul militar Vasile Doană, care a lucrat la DNA dosare în care au fost condamnate nume grele din stat, este șicanat cu acordarea pensiei de către foşti subordonați ai „victimelor” sale, scrie EVZ.ro.

Potrivit sursei citate., colonelul magistrat Doană l-a "tamponat contondent" chiar pe Florian Coldea, proaspăt numit atunci prim-adjunct al directorului SRI. Acesta s-ar fi prezentat val-vârtej în cabinetul lui Kovesi pentru a-l reclama pe procurorul Doană că-i decimează generalii şi coloneii din SRI.

Magistratul militar i-a replicat: „Domnule general, dacă dv. nu sunteţi în stare să vă faceţi curățenie în propria ogradă, lăsați-mă pe mine, pentru ca și știu, și pot!".

Momentul prielenic de mazilire a colonelului magistrat a fost într-o noapte din vara anului 2014, atunci când procurorul militar Vasile Doană a fost îndepărtat de Laura Codruța Kovesi de la Secția militară a DNA.

Doană se pregătea de un nou asalt asupra a vreo cinci generali, în frunte cu Coldea, cinci colonei, un maior şi doi căpitani, toţi din SRI. Mai multe pe evz.ro.

Mai multe articole despre:
Vasile Doană