MENIU

Definitivat 2016. Iată ce subiecte s-au dat la examenul de Definitivat 2016

Definitivat 2016. Joi, pe 4 august, are loc proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ. Subiectele şi baremul de corectare va fi publicat joi pe realitatea.net şi pe edu.ro. Examenul va începe la ora 10.00 şi va dura patru ore. Realitatea.net vă oferă cele mai noi informaţii legat de proba scrisă a examenului de DEFINITIVAT 2016. Rămâneţi pe Realitatea.net pentru a vedea ce subiecte au primit candidaţii şi cum se rezolvă corect subiectele la Definitivat 2016.

DEFINITIVAT 2016. Proba scrisă din cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2016, se va desfășura joi, 4 august, începând cu ora 10:00, în 42 centre de examen (câte unul în fiecare județ și în municipiul București).

Definitivat 2016. Peste 9000 de candidaţi susţin proba scris la DEFINITIVAT 2016

DEFINITIVAT 2016.  Dintre cei 9.737 de candidați înscriși la începutul anului școlar, au fost admiși să participe la proba scrisă 9.005 candidați care au îndeplinit cumulativ cele trei condiții prevăzute de metodologie: efectuarea unui stagiu de predare în specialitate de cel puțin un an, calificativul \"Bine\" sau \"Foarte bine\" pentru anul școlar în curs și minimum media 8 la inspecțiile speciale la clasă desfășurate pe perioada anului școlar. 6.532 de candidați au obținut media 10 (zece) la inspecțiile la clasă în profilul postului.

În funcție de discipline/specializări, cei mai mulți candidați predau învățământ preșcolar în limba română (1.820), învățământ primar în limba română (1.373), educație fizică și kinetoterapie (902) și limba și literatura română (773). La 19 discipline s-a înscris câte un singur candidat.

DEFINITIVAT 2016.  Candidații vor avea acces în sala de examen cel mai devreme la ora 8:00

DEFINITIVAT 2016. Conform Metodologiei de organizare și desfășurare a examenului național de definitivare în învățământ pentru susținerea probei scrise, candidații vor avea acces în sala de examen cel mai devreme la ora 8:00 și cel mai târziu la ora 8:45, având asupra lor un act de identitate valabil. După primirea subiectelor, durata de redactare a lucrărilor este de 4 (patru) ore, timp ce poate fi depășit doar în cazul candidaților cu cerințe speciale.

DEFINITIVAT 2016.Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităților naționale și baremele de evaluare pentru cele 101 discipline de examen sunt asigurate de Centrul National de Evaluare și Examinare și vor fi publicate, după susținerea probei scrise, la ora 16:00, pe site-ul subiecte2016.edu.ro. Lucrările scrise vor fi evaluate în 6 centre organizate la nivel național.

DEFINITIVAT 2016. Nota minimă de promovare

DEFINITIVAT 2016. Nota minimă de promovare a examenului este 8. Cadrele didactice care promovează examenul dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național care încheie formarea inițială.

DEFINITIVAT 2016. Primele rezultate vor fi afișate în data de 11 august la centrele de examen și pe EDU.RO. Contestațiile se depun la centrele de examen, conform calendarului aprobat, în zilele de 11 august, după afișarea rezultatelor, și 12 august. Rezultatele finale se afișează la centrele de examen și pe site-ul anterior menționat în data de 18 august.

Cadrul normativ care reglementează organizarea și desfășurarea examenului național de definitivare în învățământ, precum și programele specifice pentru examen sunt disponibile pe EDU.RO

DEFINITIVAT 2016. Organizarea şi desfăşurarea examenului sunt asigurate de către inspectoratele şcolare, la nivelul cărora se constituie, prin decizie a inspectorului şcolar general, comisia de examen judeţeană/a municipiului Bucureşti, denumită în continuare comisie de examen.

DEFINITIVAT 2016. Proba scrisă se susţine în centrele de examen care se stabilesc de către consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar în unităţi de învăţământ care permit organizarea, în aceeaşi clădire, a sălilor de examen şi a sălilor în care îşi desfăşoară activitatea comisia de examen.

DEFINITIVAT 2016. Pentru evaluarea lucrărilor şi soluţionarea contestaţiilor se constituie, la nivel naţional, centre de evaluare a lucrărilor scrise, respectiv de soluţionare a contestaţiilor, denumite în continuare centre de evaluare, respectiv centre de contestaţii.

DEFINITIVAT 2016. Examenul de DEFINITIVAT 2016 constă în:

a) susţinerea a cel puţin două inspecţii speciale la clasă;
b) o probă scrisă.

DEFINITIVAT 2016. Examenul de DEFINITIVAT 2016 se susţine în limba română.

DEFINITIVAT 2016. Cadrele didactice care predau la clase cu predare integrală în limbile minorităţilor naţionale pot susţine probele examenului în limba de predare a disciplinei.

Proba scrisă se susţine pe baza subiectelor elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare, în concordanţă cu programele specifice pentru examen aprobate prin ordin al ministrului educaţiei naţionale, valabile pentru sesiunea respectivă.

DEFINITIVAT 2016. Examenul se organizează distinct pentru fiecare funcţie didactică de predare, pe discipline sau pe specialităţi, în conformitate cu Calendarul de organizare şi desfăşurare a examenului naţional de definitivare în învăţământ, denumit în continuare Calendar, aprobat anual prin ordin al ministrului educaţiei naţionale.

DEFINITIVAT 2016. Definitivarea în învăţământ poate fi obţinută la una dintre specialităţile înscrise pe diploma/diplomele pe care candidatul o/le deţine sau la una dintre disciplinele pe care cadrul didactic o poate preda conform Centralizatorului privind disciplinele de învăţământ, domeniile şi specializările.