MENIU

Declaraţia unui salvator: „Nu s-a învăţat nimic din lecţia de la Constanţa, când au ars trei fete“

<p>Germania donează materiale şi aparatură medicală pentru răniţii din Colectiv</p>

Ionuţ Ursu activează ca voluntar la Ambulanţa Bucureşti-Ilfov şi s-a numărat printre primii oameni care au ajuns să acorde primul ajutor victimelor din incendiul de la Clubul Colectiv. 

Ionuţ Ursu (26 de ani), un tânăr originar din judeţul Neamţ, cunoscut pentru activitatea de voluntariat în care s-a implicat în ultimii patru ani, a intervenit vineri seară pentru a ajuta victimele incendiului din Clubul Colectiv.

El povesteşte că a ajuns la locul accidentului în urma alertei primite printr-o aplicaţie a telefonului din programul „Există un erou în fiecare dintre voi“.

Scenele pe care Ionuţ le-a surprins la faţa locului au fost terifiante. Tânărul care în primăvară a ales să plece voluntar într-o misiune umanitară în Nepal, unde a ajutat la salvarea victimele cutremurului, a asistat acum la momente la fel de dramatice.

„Era haos, multă lume disperată, prieteni, probabil părinţii acelor copii, plângeau, ambulanţele plecau, veneau, erau un du-te-vino, era exact ca la cutremurul din Nepal. Am pansat plăgi, am pus folii pe răniţi, am ajutat medicii la stabilizarea pacienţilor. M-a impresionat o jandarmeriţă care a lăsat staţia jos şi a înlocuit un pompier epuizat care resuscita o persoană arsă. Era durerea lumii, acolo“, scrie adevarul.ro.

O altă scenă descrisă de Ionuţ este dialogul dintre o asistentă şi un tânăr rănit în incendiul din clubul bucureştean.

„Era o colegă asistentă şi a avut un copil (pacient, n.r.) şi acel copil i-a spus: «Mami, dar eu mai pot să scap? Crezi că o să mai trăiesc?» A fost impresionant“.

Ionuţ spune că este la a patra noapte în care nu doarme. A lucrat şi joi spre vineri, iar din seara de 30 octombrie aleargă prin spitalele unde sunt victimele incendiului. El s-a declarat revoltat de faptul că această tragedie ar fi putut fi evitată dacă autorităţile nu ar fi permis ca acest club să funcţioneze.

„În Nepal nu se putea preveni catastrofa, a fost un fenomen natural, aici e vorba de altceva. Sunt revoltat şi mi-e ciudă că ies politicieni şi spun acum că o să facem, dar de ce nu s-a făcut până acum ce trebuia ca să nu se ajungă aici? Nu s-a învăţat nimic din lecţia de la Constanţa când au ars trei fete. Cu toţii suntem vinovaţi că tăcem şi aplicăm principiul «merge şi-aşa». Trebuie să-i obligăm pe politiceni să dea legi aspre, să se respecte legile şi să nu se mai ajungă aici“, a declarat Ionuţ Ursu.

Mai multe articole despre:
incendiu ambulanţă voluntar colectiv