MENIU

De ce ar trebui să nu-ți lipsească un uscător rufe din casă (P)

Spălatul hainelor este una dintre acele sarcini pe care cu greu le putem evita de-a lungul vieții noastre. Cu toții avem haine pe care le purtăm în fiecare zi și care, în timp, trebuie spălate pentru a elimina toată murdăria și bacteriile care se acumulează inevitabil pe ele.

Acest lucru nu numai că ne va face să arătăm mai bine în fața celorlalți, dar ne face și mai sănătoși. Cu toate acestea, spălarea hainelor în mașina de spălat înseamnă că acestea se vor uda și, prin urmare, trebuie să fie uscate. În timp ce mulți oameni încă recurg la clasicele sârme de rufe la soare, uscătoarele de rufe au devenit o alternativă viabilă la această metodă tradițională.

 

Când vine vorba de utilizarea unui uscător rufe, mulți oameni se gândesc doar la faptul că acesta ne permite să ne uscăm hainele. Cu toate acestea, uscătoarele de rufe (în special cele moderne) au evoluat pentru a răspunde nevoilor lumii moderne, ceea ce înseamnă că, deși ne vor permite să ne uscăm hainele, acestea pot fi, de asemenea, capabile să ofere o serie de beneficii suplimentare care sunt mai mult decât interesante.

 

Mai jos, vom discuta despre cele mai importante avantaje legate de uscătoarele de rufe

 

Economie de timp

 

În zilele noastre, mulți oameni pot fi complet absorbiți de responsabilitățile lor profesionale. Acest lucru înseamnă că nu prea avem timp să facem altceva decât să ținem pasul cu ceea ce se întâmplă la serviciu.

 

Așa cum este de așteptat, acest tip de viață ne face adesea să uităm de anumite treburi casnice. O sarcină în special pe care mulți oameni o consideră profund plictisitoare de făcut este spălatul rufelor la mașina de spălat. Printre altele, aceasta ocupă o bună parte din timp.

 

Dacă viețile noastre sunt ocupate, nu ne permitem luxul de a petrece timp cu rufele. Aici intră în joc nu doar mașinile de spălat, ci și uscătoarele de rufe pentru a ne salva viața. Uneori, mașina de spălat și uscătorul pot fi chiar în același electrocasnic, 2 în 1, într-o mașină de spălat cu uscător. Alteori, ele pot fi două aparate electrocasnice diferite. Totul depinde de spațiul din casa fiecăruia și de preferințele sale.

 

Prin intermediul unui uscător rufe putem uita de procesul plictisitor de a găsi, în primul rând, o zonă în aer liber care să ne permită să ne atârnăm hainele astfel încât să primească lumina soarelui și, în al doilea rând, de a trebui să așezăm cu precizie hainele pe sârmă și să ne asigurăm că vântul sau altceva nu le strică. Cu ajutorul unui uscător rufe vom putea să plasăm pur și simplu hainele în interior și să îl lăsăm să efectueze întregul proces de uscare.Pe de altă parte, ne vom putea bucura, de asemenea, de diferite tipuri de programe care nu numai că se vor ocupa de uscarea hainelor noastre, dar ne vor permite, de asemenea, să ne ocupăm de diferite tipuri de articole de îmbrăcăminte pentru a ne asigura că acestea nu suferă niciun fel de deteriorare.

 

Uscarea hainelor nu mai depinde de vreme

 

După cum nu este greu de realizat, dependența de vreme poate fi o sabie cu două tăișuri. De multe ori, ne putem afla în prezența soarelui cel mai strălucitor, practic fără nori în jur și, din senin, o ploaie torențială cum nu s-a mai văzut.

 

Vremea este destul de imprevizibilă, ceea ce poate deveni o problemă dacă vrem să o folosim pentru, în acest caz, uscatul hainelor după ce mașina de spălat le-a curățat . Și trebuie să clarificăm un lucru: ploaia nu este singura problemă.

 

Da, ploaia este poate cel mai problematic factor atunci când vine vorba de uscarea hainelor în aer liber, dar și acumularea de umiditate în mediu ne poate juca o festă. De fapt, fără a merge mai departe, o zi înnorată ne poate determina cu ușurință să ne abținem de la spălarea hainelor pentru că nu avem un loc sigur unde să le uscăm.

 

Aici își intră în drepturi uscătoarele de rufe sau mașinile de spălat cu uscător, deoarece, pentru prețul de a ocupa puțin spațiu în casele noastre, putem avea avantajul de a nu trebui să ne facem griji cu privire la condițiile meteorologice.

 

Cu un uscător de rufe cu tambur ne putem asigura că hainele noastre sunt complet uscate, indiferent de perioada anului sau de condițiile meteorologice.

 

Mai mult, multe uscătoare rufe au opțiunea de cicluri de uscare programabile. Acest lucru înseamnă că, în unele cazuri, nici nu trebuie să ne facem griji cu privire la momentul din zi în care să ne uscăm hainele.

 

Hainele nu sunt deteriorate în timpul uscării

 

Mulți oameni cred că lăsând hainele afară să se usuce la aer în soare le permite să se păstreze mai mult timp. Realitatea, ca întotdeauna, este mai complicată.

 

În momentul în care ne punem hainele afară, le expunem razelor ultraviolete provenite de la soare. Acestea vor avea impact asupra hainelor și, puțin câte puțin, vor începe să deterioreze fibrele. De fapt, culoarea este unul dintre primele lucruri care se pierd din haine din cauza expunerii constante la soare.

 

Pe de altă parte, umiditatea din lunile reci (chiar dacă soarele este la cel mai înalt nivel) poate face ca hainele să se usuce mult mai greu (chiar pot ajunge să miroasă mai urât). Temperaturile scăzute pot avea, de asemenea, un efect de îngheț asupra hainelor, ceea ce provoacă inevitabil deteriorarea fibrelor.

 

Acest lucru ne determină să folosim mult mai mult uscătorul de rufe ca metodă de conservare a hainelor. În prezent, uscătoarele cu tambur au o mare varietate de programe care ne permit să ajustăm ciclul de uscare în funcție de hainele pe care le-am pus în ele. Acest lucru înseamnă că vom putea pune fără probleme cele mai delicate articole de îmbrăcăminte, fără să ne facem griji că acestea se vor întinde prea mult sau vor fi deteriorate iremediabil.

 

Așa cum spuneam, dacă spațiul nu ne permite un uscător rufe independente, putem apela oricând la metoda 2 în 1, care e mai accesibilă ca preț, decât două electrocasnice independente, dar și ca spațiu. O mașină de spălat Arctic cu uscător, de exemplu, pornește de la circa 1600 de lei, ceea ce este mult mai ieftin decât o mașină de spălat Arctic plus un uscător rufe separat. Mașina de spălat Arctic cu uscător nu este singura opțiune, dar am ales un exemplu cu preț la îndemână și care este fabricată în țara noastră.

Mai multe articole despre: