MENIU

SURSE: Diana Șoșoacă, SCOASĂ din cursa pentru Cotroceni! CCR i-a respins candidatura: motivarea judecătorilor constituționali

Diana Șoșoacă / Foto: Inquam Photos

Diana Sosoaca ar fi fost scoasa definitiv din cursa pentru prezidentiale. CCR a luat aceasta decizie sambata dupa-amiaza in urma unei contestatii facute. Liderul SOS si-a depus candidatura si listele de semnaturi cu 3 zile inainte de expirarea termenului limita. Decizia este definitivă, ceea ce însamnă că Diana Șoșoacă nu mai poate intra în cursa de anul acesta. 

Lovitura dura pentru Diana Sosoaca. CCR respinge candidatura presedintei SOS la presedintia Romaniei in urma unei contestatii facute, spun surse apropiate institutiei, citate de Realitatea PLUS.

Practic, judecatorii constitutionali au analizat "atașamentul" Dianei Sosoaca fața de Constitutie.

Potrivit surselor citate, contestatia a fost depusa pentru urmatoarele aspecte: semnaturi false, instigare la violenta, agresiune, atitudine discriminatorie, ură de rasa si incălcarea Constituția.

Scorul a fost 5-2 pentru respingerea candidaturii. Doi judecători au lipsit, arata sursele citate. 

Alegeri prezidențiale în România. Biroul Electoral Central a validat şapte candidaturi

Reamintim ca Diana Sosoaca si-a depus joi candidatura la BEC impreuna cu listele de semnaturi pentru alegerile pentru presedintia Romaniei.  Atunci, ea a facut si o serie de declaratii controversate. 

La momentul depunerii candidaturii, a declarat ca "este cel mai important act dupa 1989, cand reprezentantul suveranistilor, nationalistilor si Romaniei Mari candideaza la presedintia Romaniei".