MENIU

Candidatura lui Ciolacu la prezidențiale rămâne în picioare. Ce au decis magistrații în cazul lui Geoană și Orban

Contestatia la CCR impotriva candidaturii lui Marcel Ciolacu la alegerile prezidentiale din luna noiembrie a fost respinsa de judecatori, astfel ca acesta ramane in cursa pentru cea mai importanta functie in stat.

O contestatie impotriva candidaturii lui Marcel Ciolacu la alegerile prezidentiale a fost depusa sambata dimineata.

Contestatia a fost dezbatuta in sedinta CCR de sambata seara.

In aceasta sedinta au fost dezbatute, de asemenea, contestatiile candidaturilor lui Mircea Geoană și Ludovic Orban. Si acestea au ramas in picioare.

În şedinţa de sâmbătă seara, de la ora 21,00, Curtea Constituţională, în cadrul atribuţiei privind respectarea procedurii pentru alegerea preşedintelui României, a luat în dezbatere trei contestaţii împotriva înregistrării unor candidaturi la alegerile pentru preşedintele României din anul 2024.

"În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi
- a respins contestaţia formulată de domnul Talpoş Ioan împotriva înregistrării candidaturii domnului Mircea-Dan Geoană la alegerile pentru preşedintele României din anul 2024;

- a respins, ca inadmisibilă, contestaţia formulată de domnul Stan Valerian împotriva candidaturii domnului Ludovic Orban la alegerile pentru preşedintele României din anul 2024;

- a respins, ca inadmisibilă, contestaţia formulată de Asociaţia Europeană pentru Opoziţie Economică împotriva candidaturii domnului Ion-Marcel Ciolacu la alegerile pentru preşedintele României din anul 2024", informează CCR, potrivit Agerpres.

Conform sursei citate, hotărârile sunt definitive şi se comunică Biroului Electoral Central.

Argumentele reţinute în motivarea soluţiilor pronunţate de plenul Curţii Constituţionale vor fi prezentate în cuprinsul hotărârilor, care se vor publica în Monitorul Oficial al României, Partea I, arată sursa citată. 

Diana Șoșoacă, SCOASĂ din cursa pentru Cotroceni! CCR i-a respins candidatura: motivarea judecătorilor constituționali

Mai multe articole despre:
ciolacu candidatura ciolacu prezidentiale ccr