MENIU

Operațiune de salvare în Munții Maramureșului. Trei ucraineni au solicitat ajutorul autorităţilor: oamenii s-au rătăcit, nu mai au provizii și sunt uzi

Salvamontiști în acțiune/ Arhivă foto

Salvamontiştii şi poliţiştii de frontieră au demarat, sâmbătă seara, o acţiune de căutare şi extragere a trei ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului.

"Acţiune de căutare - salvare a SPJ Salvamont Maramureş în Munţii Maramureşului a trei cetăţeni ucraineni aflaţi de câteva zile pe drum care nu mai au provizii, sunt uzi şi nu se pot orienta din spusele lor, solicitând ajutor de urgenţă. O echipă de salvatori montani se deplasează în zona menţionată împreună cu un echipaj al Poliţiei de Frontieră din comuna Poienile de sub Munte, din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei", a transmis directorul Serviciului Public Judeţean (SPJ) Salvamont Maramureş, Dan Benga.

Conform sursei citate, vremea pe munte este dificilă, iar fenomenul de lapoviţă şi vânt puternic se manifestă cu intensitate.

"Vremea este potrivnică, la baza muntelui plouă torenţial, iar sus în munte e vânt puternic şi lapoviţă, astfel că misiunea de căutare - salvare trebuie făcută rapid pentru a nu-i expune prea mult pe cei trei care au nevoie de ajutor", a mai punctat directorul Salvamont Maramureş.