MENIU

DACIA 1300 CONCEPT 2014, maşina care ar putea rescrie istoria Dacia!

Vă mai aduceţi aminte de bătrâna Dacia 1300? Legendara maşina naţională ar putea fi relansată după un concept cu adevărat spectaculos. Un designer român a desenat liniile unui model care ar putea concura, fără probleme, cu automobilele de la BMW, Audi şi Mercedes.

Dacia 1300 Concept 2014. Acesta este numele modelului realizat de Alexandru Bogdan Mariş, student în anul IV la Universitatea Transilvania din Braşov. După ce, în 2009, a prezentat proiectul Dacia Logan Coupé, a revenit cu modelul care are la bază clasica Dacia 1300 produsă la Mioveni în anii '70.

Maşina are o lungime de 5,1 metri şi o lăţime de 2 metri, linii de design agresive şi elemente cromate, de la grile la conturul farurilor şi a stopurilor. Designerul a declarat că maşina ar trebui să aibă un motor V8 puternic şi tracţiune spate, dar în acelaşi timp şi un motor electric pentur cei mai eco-friendly".

Dacia 1300 Concept 2014 ar urma să concureze în clasa de lux, printre modele ca Audi A7, Mercedes S-Klasse şi Porsche Panamera.

Rămâne de văzut dacă producătorul din Mioveni va transpune ideea în realitate, lucru, credem noi, puţin probabil.


Imagini video cu modelul Dacia, dar şi alte ştiri de ultimă oră din lumea tehnologiei, vedeţi în emisiunea Gadget Show, realizată de GadgetReport.ro şi difuzată astăzi la Realitatea TV.

Inregistrarea video de 4 minute o vedeţi pe GadgetReport.ro